kok (astrum op maat)
Weet je nog niet precies wat bij je past, maar wil je wel leren en ontdekken waar je goed in bent? Dan is Astrum op maat iets voor jou. Op deze pagina lees je meer over de opleiding met de focus op Kok.
Astrum op maat
In deze brede niveau 2-opleiding krijg je de ruimte om verschillende richtingen uit te proberen, zoals keuken, sport en helpende zorg & welzijn. In de oriëntatiefase, dat zijn de eerste tien weken, leer je meer over jezelf en je talenten. Je ontdekt wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Zo vind je stap voor stap de richting die bij jou past.
Wat houdt het in?
De focus ligt hierbij op de opleiding Kok
Kom er tijdens de oriëntatiefase van deze opleiding achter of je passie ligt in de horeca, werk in een keuken en ontdek of gastvrijheid in jouw bloed zit. Daarnaast volg je de algemene vakken Nederlands, rekenen en burgerschap. Tijdens de opleiding kun je keuzedelen volgen om meer te leren in jouw vakgebied. Het vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en het vergemakkelijkt de doorstroom naar een vervolgopleiding.
De oriëntatiefase
Tijdens deze eerste fase volg je praktijkgerichte lessen in brede projecten. Zo kun je ervaren waar jij energie van krijgt en waarin jij wilt doorgroeien. Er is een vaste club met energieke docenten die jou helpt een keuze te maken.
Na de oriëntatiefase
Na deze fase kies je samen met je coach de richting die het beste bij jou past. Je kunt dan kiezen uit:
- Kok - Je leert werken in de horeca, van voedselbereiding tot hygiëne en gastvrijheid.
- Sport - Je richt je op het begeleiden van sport- en bewegingsactiviteiten.
- Helpende zorg & welzijn - Je ondersteunt mensen in de zorg of welzijnssector met dagelijkse handelingen en begeleiding.
Voor wie is deze opleiding:
Deze opleiding is geschikt voor studenten met een diploma Entree, vmbo basis of voor zij-instromers die praktisch willen leren en zich breed willen oriënteren. Je leert vooral door te doen en werkt vaak in kleine groepen met persoonlijke begeleiding.
Wat leer je?
- Samenwerken en communiceren in de praktijk;
- De basis kennis om te werken in de keuken;
- Plannen, organiseren en verantwoordelijkheid nemen;
- Omgaan met werken met verschillende soorten mensen;
- Nadenken over wat je leert en waar je goed in bent.
nA deze opleiding - focus op kok
Jouw carrière
Als kok ga je aan de slag bij een restaurant, hotel of bedrijfskeuken. Samen met het keukenteam voer je voorbereidende, productie- en afrondende werkzaamheden uit. Je bereidt gerechten en werkt ze af voor uitgifte aan de gasten. Je zorgt voor een nette werkomgeving, zodat je hygiënisch kunt werken. Je beheert voorraden en zorgt voor een goede planning van de dagelijkse werkzaamheden.
Doorleren?
Wil je als kok verder werken aan jouw kansrijke toekomst? Dan kun je met dit diploma doorstromen naar de opleiding zelfstandig werkend kok.
Leermiddelen
Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.
Benieuwd of deze opleiding iets voor jou is?
Ervaar het zelf! Schrijf je in voor een open dag of meeloopdag bij Astrum College.