Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

zelfstandig werkend kok

Is koken jouw passie, ben je een harde werker en heb je een flinke dosis doorzettingsvermogen? Ben je bovendien flexibel, doortastend en werk je graag planmatig en netjes? Dan ben je bij deze opleiding op je plaats.

Bij Astrum College ben je van harte welkom, met alles wat bij jou hoort en past. Gewoon, zoals je bent. Met jouw eigenheid, gedrevenheid en persoonlijke behoeften om het tot professioneel zelfstandig werkend kok te schoppen.

iets voor jou als je:

  • Een passie hebt voor koken en culinaire creativiteit
  • Het leuk vindt om zelfstandig in de keuken te werken 
  • Ambitite hebt om te groeien in de culinaire wereld en een carriΓ¨re als kok na te streven
  • Goed kan organiseren en onder druk kan werken

IN HET KORT

Tijdens de opleiding zelfstandig werkend kok krijg je bij Astrum College een dynamische onderwijsmix van theorie en praktijk. Je volgt theorielessen en concrete vaardigheidstrainingen. Als kok werk je zelfstandig, maar – je raadt het al – natuurlijk ook in teamverband. Beide β€˜manieren van werken’ en specifieke vaardigheden krijgen de aandacht. We leren je stap voor stap alle benodigde vaktechnieken toe te passen. Zo doe je kennis op van allerlei gerechten en bereidingswijzen en raak je bedreven in diverse kooktechnieken. Zie je jezelf al rondlopen als sterrenchef?

Daarnaast ontwikkel je de juiste beroepshouding: je werkt aan sociale vaardigheden en leert schoon Γ©n veilig werken. Ervaring doe je voor een groot deel op in de praktijk in leerrestaurant La Rana. Jij ontwikkelt een zelfstandige en flexibele werkhouding en voldoende zelfvertrouwen om als zelfstandig werkend kok te starten. Tijdens jouw opleiding staat er een studieloopbaanbegeleider tot je beschikking die je helpt bij het maken van studiekeuzes en jouw persoonlijke ontwikkeling. Bij Astrum College maken we werk van jou!

JOUW CARRIÈRE 

Na het afronden van je opleiding zelfstandig werkend kok heb je zicht op een veelzijdige en afwisselende baan als kok. Hoe dat eruitziet? Met dit diploma ben je gekwalificeerd om zelfstandig in de keuken van een hotel, restaurant, bistro, eetcafΓ© of cateringbedrijf te werken. Je plant er de dagelijkse werkzaamheden, bereidt gerechten en werkt ze af voor uitgifte. Ook koop je producten in, controleer je deze en berg je ze correct op. Al zin om te beginnen?

DOORLEREN?

Wil je als zelfstandig werkend kok verder werken aan jouw kansrijke toekomst, dan kun je met dit diploma doorstromen naar de opleiding leidinggevende keuken (niveau 4).

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

FACT & FIGURES

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Astrum College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info