Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

zelfstandig werkend gastheer/-vrouw

Bij Astrum College ben je van harte welkom, met alles wat bij jou hoort en past. Gewoon, zoals je bent. Met jouw eigenheid en persoonlijke behoeften om het tot professioneel kok Γ  la 21e eeuw te schoppen.

iets voor jou als je:

  • Een passie hebt voor gastvrijheid, communicatie en het bieden van service
  • Geniet van het omgaan met mensen
  • Interesse hebt in de horeca 
  • Het leuk vindt om te leren over verschillende aspecten van het gastheer- of gastvrouw schap 

DE OPLEIDING ZELFSTANDIG WERKEND GASTHEER/GASTVROUW

Tijdens de opleiding zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw krijg je bij Astrum College een dynamische onderwijsmix van theorie en praktijk. Wat je van de opleiding kunt verwachten en leren? Als eerste aanspreekpunt voor gasten zorg jij ervoor dat zij een zo prettig mogelijk verblijf hebben. Om gasten op professionele wijze te informeren en adviseren over dranken en spijzen, doe je kennis op van producten, bereidingswijzen, menuleer en gastronomie. Je leert speciale serveerhandelingen verrichten, bereidingen aan tafel uitvoeren en raakt bekend met de hygiΓ«neregelgeving. 

Je brengt samen met medestudenten je kennis in de praktijk in leerrestaurant La Rana. Ook doe je kennis op middels excursies, workshops en studiereizen. Zie jezelf al rondlopen als gastheer of gastvrouw als visitekaartje en eerste aanspreekpunt?

JOUW CARRIÈRE 

Na het afronden van de opleiding zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw ben jij klaar voor een afwisselende baan in de horeca. Als zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw kun je aan de slag bij restaurants, hotels, bars, discotheken, congrescentra en evenementen.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

FACTS & FIGURES

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Astrum College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info