Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

leefstijlcoach (bol) - sport & bewegen

Hier helpt beweging je verder!

Leefstijlcoach (BOL)

Deze opleiding heette voorheen coΓΆrdinator sport, bewegen & gezondheid.

Iets voor jou als je:

  • Sociaal en enthousiast bent
  • Graag mensen ondersteunt en adviseert
  • Geen moeite hebt met de leiding nemen
  • Affiniteit hebt met sport, bewegen en gezondheid

OVER DE OPLEIDING LEEFSTIJLCOACH

Je start in een gemeenschappelijk basisjaar, waarin je uitgebreid kennis maakt met verschillende sporten, spelregels en doelgroepen. De focus ligt op het krachtig les en leiding geven en het creΓ«ren van een veilig sportklimaat. Je volgt zowel theorie- als praktijklessen en je staat direct al voor de groep. Ook geef je les aan basisschoolkinderen. Natuurlijk doe je dat onder begeleiding van docenten sport en bewegen. 

Tijdens de opleiding volg je ook interessante keuzedelen, van outdoor, zwemmen en ondernemerschap tot sportmassage. Tijdens de opleiding loop je stage. In leerjaar 1 ga je veel naar school en loop je vaak 1 dag of twee halve dagen stage. In leerjaar 2 loop je twee tot drie dagen stage en in leerjaar 4 loopt je meer stage dan dat je op school bent. 

Verdieping 

Na het eerste jaar maak je een keuze voor het verdiepende profielgedeelte leefstijlcoach of buurtsportcoach. Afhankelijk van jouw tempo en niveau duurt dit gedeelte 2 of 3 jaar. Als leefstijlcoach help je anderen bij het ondersteunen naar een gezonde levensstijl door beweegactiviteiten en begeleiding gericht op voeding en ontspanning.

JOUW CARRIÈRE ALS LEEFSTIJLCOACH

Na je opleiding kun je in een breed werkterrein aan de slag als leefstijlcoach. Dat kan bijvoorbeeld als zelfstandig ondernemer maar ook bij een sportschool, fysiotherapeut, gezondheidszorg, diΓ«tist of sportservice stimulering bij een gemeente. 

DOORLEREN NA LEEFSTIJLCOACH

Nadat je je diploma voor deze mbo 4-opleiding hebt behaald, kun je verder studeren op het hbo. Bijvoorbeeld de hbo-opleiding voeding en diΓ«tiek, fysiotherapie, sociaal pedagogisch hulpverlener en leraar bewegingsonderwijs.

WAAROM LEEFSTIJLCOACH OP ASTRUM COLLEGE?

Op Astrum College vind je kleinschalige opleidingen waar iedereen gelijke kansen krijgt. Jij kent de docenten Γ©n de docenten kennen jou. Wij weten waar onze studenten staan. Na een opleiding leefstijlcoach kom je terecht in een variΓ«rend werkterrein, of kun je doorstromen naar een vervolgopleiding. Astrum College maakt werk van jou. 

  • Toegankelijkheid voor iedereen
  • Praktijk als leeromgeving
  • Kleinschalig met persoonlijke begeleiding
  • Wereldwijde kansen

FACT & FIGURES

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

TOELATINGSEISEN

Je kunt je aanmelden voor een intakegesprek. Je wordt dan uitgenodigd voor een gesprek. Voor deze opleiding gelden geen specifieke sport gerelateerde eisen.

Beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar (Numerus fixus)

Voor deze opleiding is er in 2024 – 2025 een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar, namelijk 58. Dit is het totaal aantal opleidingsplaatsen voor de opleidingen sport- en bewegingsleider, buurtsportcoach en leefstijlcoach. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding: wie zich het eerste aanmeldt, is als eerste aan de beurt. Daarbij is er een wachtlijst met 58 plaatsen. 

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Sport & bewegen

Bekijk al onze sport & bewegen-opleidingen.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Astrum College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info