Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Leefstijlcoach (BOL) - sport & bewegen

Hier helpt beweging je verder!

Deze opleiding heette voorheen Coördinator sport, bewegen & gezondheid.

Iets voor jou als je:

  • Sociaal en enthousiast bent
  • Graag mensen ondersteunt en adviseert
  • Geen moeite hebt met de leiding nemen
  • Affiniteit hebt met sport, bewegen en gezondheid

OVER DE OPLEIDING LEEFSTIJLCOACH

Je start in een gemeenschappelijk basisjaar, waarin je uitgebreid kennis maakt met verschillende sporten, spelregels en doelgroepen. De focus ligt op het krachtig les en leiding geven en het creëren van een veilig sportklimaat. Je volgt zowel theorie- als praktijklessen en je staat direct al voor de groep. Ook geef je les aan basisschoolkinderen. Natuurlijk doe je dat onder begeleiding van docenten Sport en Bewegen. 

Na het eerste jaar maak je een keuze voor het verdiepende profielgedeelte Leefstijlcoach of Buurtsportcoach. Afhankelijk van jouw tempo en niveau duurt dit gedeelte 2 of 3 jaar. Als leefstijlcoach help je anderen bij het ondersteunen naar een gezonde levensstijl door beweegactiviteiten en begeleiding gericht op voeding en ontspanning.

Tijdens de opleiding volg je ook interessante keuzedelen, van outdoor, zwemmen en ondernemerschap tot sportmassage. Tijdens de opleiding loop je stage. In leerjaar 1 ga je veel naar school en loop je vaak 1 dag of twee halve dagen stage. In leerjaar 2 loop je 2 tot 3 dagen stage en in leerjaar 4 loopt je meer stage dan dat je op school bent. 

JOUW CARRIÈRE ALS LEEFSTIJLCOACH

Na je opleiding kun je in een breed werkterrein aan de slag als leefstijlcoach. Dat kan bijvoorbeeld als zelfstandig ondernemer maar ook bij een sportschool, fysiotherapeut, gezondheidszorg, diëtist of sportservice stimulering bij een gemeente. 

DOORLEREN NA LEEFSTIJLCOACH

Nadat je je diploma voor deze mbo 4-opleiding hebt behaald, kun je verder studeren op het hbo. Bijvoorbeeld de hbo-opleiding Voeding en Diëtiek, Fysiotherapie, Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en Leraar bewegingsonderwijs.

WAAROM LEEFSTIJLCOACH OP ASTRUM COLLEGE?

Op Astrum College vind je kleinschalige opleidingen waar iedereen gelijke kansen krijgt. Jij kent de docenten én de docenten kennen jou. Wij weten waar onze studenten staan. Na een opleiding leefstijlcoach kom je terecht in een variërend werkterrein, of kun je doorstromen naar een vervolgopleiding. Astrum College maakt werk van jou. 

  • Toegankelijkheid voor iedereen
  • Praktijk als leeromgeving
  • Kleinschalig met persoonlijke begeleiding
  • Wereldwijde kansen

TOELATINGSEISEN

Je kunt je aanmelden voor een intakegesprek. Je wordt dan uitgenodigd voor een gesprek. Voor deze opleiding gelden geen specifieke sport gerelateerde eisen.

FACT & FIGURES

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Astrum College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info