Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

numerus fixus opleidingen

Een aantal opleidingen van ROC A12 hebben een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar. Het beperken van het aantal opleidingsplaatsen wordt ook wel numerus fixus genoemd. Dit is onder andere bepaald aan de hand van beschikbare stageplekken en werkgelegenheid voor die opleiding.

NUMERUS FIXUS 

WERKWIJZE

  • Aanmelden voor een opleiding met beperkt aantal opleidingsplekken voor een bepaald schooljaar, is mogelijk vanaf 1 oktober van het voorafgaande schooljaar. 
  • Studenten worden aangenomen op volgorde van aanmelding. De studenten moeten voor aanname bij de opleiding voldoen aan de gestelde intakeactiviteiten. De 1e aanmelder krijgt rangnummer 1, 2e aanmelder krijgt rangnummer 2, etc. 
  • Bij de opleidingen komt een beperkte wachtlijst wanneer de opleidingsplekken gevuld zijn. Hierover wordt gecommuniceerd. Bij annulering van een geplaatste student, neemt de eerstvolgende student op de reservelijst de open gevallen plaats in.  

Onderstaande opleidingen zijn numerus fixus: