Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Buurtsportcoach (BOL) - sport & bewegen

Deze opleiding heette voorheen Coördinator buurt, onderwijs en sport.

Iets voor jou als je:

  • Enthousiast en sociaal bent
  • Sterk bent in organiseren en coördineren
  • Makkelijk contact legt
  • Zelfstandig én in een team goed werkt

OVER DE BUURTSPORTCOACH

Je start in een gemeenschappelijk basisjaar, waarin je uitgebreid kennis maakt met verschillende sporten, spelregels en doelgroepen. De focus ligt op het krachtig les en leiding geven en het creëren van een veilig sportklimaat. Je volgt zowel theorie- als praktijklessen en je staat direct al voor de groep. Ook geef je les aan basisschoolkinderen. Natuurlijk doe je dat onder begeleiding van docenten Sport en Bewegen. 

Na het eerste jaar maak je een keuze voor het verdiepende profielgedeelte Leefstijlcoach of Buurtsportcoach. Afhankelijk van jouw tempo en niveau duurt dit gedeelte 2 of 3 jaar. Als Buurtsportcoach richt jij je op het stimuleren van sport- en bewegingsactiviteiten bij verschillende doelgroepen. Tijdens de opleiding volg je ook interessante keuzedelen, van outdoor, zwemmen en ondernemerschap tot sportmassage. 

Ook loop je stage bij een sportvereniging, gemeente, school of welzijnsorganisatie waarbij jij de vaardigheden die je op school leert, direct toepast in de praktijk. Tijdens de opleiding loop je stage. In leerjaar 1 ga je veel naar school en loop je vaak 1 dag of twee halve dagen stage. In leerjaar 2 loop je 2 tot 3 dagen stage en in leerjaar 4 loopt je meer stage dan dat je op school bent. 

JOUW CARRIÈRE ALS BUURTSPORTCOACH

Als buurtsportcoach is jouw werkterrein breed. Je gaat bijvoorbeeld aan het werk bij een buurt- of wijkorganisatie, gemeente, provinciale sportraad, buitenschoolse opvang of in het basisonderwijs als leraar ondersteuner gymnastiek. Ook kun je bij een commercieel sportbedrijf of in de gezondheidszorg aan de slag. Waar dan ook: jij geeft zelfstandig leiding aan individuele deelnemers of groepen, of in groetere organisaties aan sportleiders en begeleiders. Ook is het een goede basis voor een vervolgopleiding aan de Politieacademie.

FACT & FIGURES

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

DOORLEREN NA JE MBO NIVEAU 4

Nadat je je diploma voor deze mbo 4-opleiding hebt behaald, kun je verder studeren op het hbo. Bijvoorbeeld de hbo-opleiding aan de academie lichamelijke opvoeding (ALO), PABO, sportkunde of Sociaal Pedagogisch Medewerker.

WAAROM DEZE OPLEIDING OP ASTRUM COLLEGE?

Op Astrum College vind je kleinschalige opleidingen waar iedereen gelijke kansen krijgt. Jij kent de docenten én de docenten kennen jou. Wij weten waar onze studenten staan. Na een opleiding Buurt, Onderwijs & Sport kom je terecht in een variërend werkterrein, of kun je doorstromen naar een vervolgopleiding. Astrum College maakt werk van jou. 

  • Toegankelijkheid voor iedereen
  • Praktijk als leeromgeving
  • Kleinschalig met persoonlijke begeleiding
  • Wereldwijde kansen

TOELATINGSEISEN

Je kunt je aanmelden voor een intakegesprek. Je wordt dan uitgenodigd voor een gesprek. Voor deze opleiding gelden geen specifieke sport gerelateerde eisen.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Astrum College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info