Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

succesvolle kwalificatiewedstrijden skills heroes

Van 11 tot 13 december kwamen studenten van verschillende mbo’s uit Nederland naar Astrum College, waar de Skills Heroes kwalificatiewedstrijden voor de opleidingen onderwijsassistent en pedagogisch medewerker georganiseerd werden.

donderdag 14 december 2023

Kwalificatiewedstrijden

Tijdens de kwalificatiewedstrijden kregen studenten van de opleiding onderwijsassistent de opdracht om een activiteit voor kinderen te bedenken aan de hand van een thema. Ook moesten de studenten materiaal bedenken en zelf maken voor de activiteit. Studenten van de opleiding pedagogisch medewerker bedachten ook een activiteit voor kinderen aan de hand van een thema. Zij gingen tijdens de kwalificatiewedstrijden naar een basisschool om de opdracht samen met groepen kinderen uit te voeren. De studenten moesten hun opdracht pitchen aan een jury die bestond uit mensen die ervaring hebben in het werkveld.

Finalisten

Op de laatste dag van de kwalificatiewedstrijden werden de finalisten bekend gemaakt. Bij de opleiding onderwijsassistent zijn negen finalisten en bij de opleiding pedagogisch medewerker zijn er acht finalisten. Zij strijden in maart 2024 in de finale, waar bepaald wordt wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn of haar vakgebied.

We willen alle studenten, begeleiders en juryleden bedanken voor hun inzet en enthousiasme tijdens de kwalificatiewedstrijden.

Over Skills Heroes

In uitdagende vakwedstrijden krijgen mbo-studenten de kans om te excelleren in hun vak. Daarbij ontwikkelen zij hun talenten, worden ze enthousiast over hun vak en inspireren ze andere jongeren voor hun keuze voor beroepsonderwijs. Onze studenten Naomi en Lisanne deden mee en vertelden vorige week hoe ze zich voorbereiden op de kwalificatiewedstrijden.

Skills Heroes startte met voorrondes op de eigen school waarvoor WorldSkills Netherlands de wedstrijdopdrachten ontwikkelden. De winnaar(s) van de voorrondes doen mee aan de kwalificatiewedstrijden, waarbij zij strijden tegen studenten van andere mbo-instellingen. Deze wedstrijden vonden plaats op diverse mbo-instellingen in het land, met door WorldSkills Netherlands ontwikkelde wedstrijdopdrachten. De winnaars van de kwalificatiewedstrijden gaan door naar de nationale finale in maart 2024,

Foto's kwalificatiewedstrijden Skills Heroes