Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

studenten nemen fletcher hotel over

Acht mbo-studenten van Astrum College te Velp hebben een week lang succesvol Fletcher Hotel Klein Zwitserland overgenomen. De studenten zijn aan het werk gegaan in verschillende disciplines binnen het hotel. Dit gebeurde onder begeleiding van vakmensen van Fletcher Hotels en docenten van Astrum College. Beide partijen zijn trots op de succesvolle project en vertrouwen erop dat door deze samenwerking studenten worden opgeleid tot professionals.

vrijdag 25 februari 2022

Na een indrukwekkende masterclass van front officemanager Irene Folman zijn de studenten van de opleidingen travel, leisure & hospitality klaargestoomd voor de overname. Van 19 t/m 25 februari 2022 stonden de studenten klaar om de gasten te verzorgen en te bedienen. Van de frontoffice tot bediening en van housekeeping tot spoelkeuken. 

Het doel van deze samenwerking is om studenten te laten ervaren hoe het is om in een hotel te werken. De studenten waren op verschillende afdelingen werkzaam, draaiden verschillende shifts en hadden te maken met particuliere en zakelijke gasten. β€œDe afgelopen week was zeer leerzaam voor mij. Ik heb de theorie in praktijk mogen toepassen en ik heb in een team met enthousiaste collega’s geleerd hoe ik optimale service en gastvrijheid aan de gasten moet bieden”, aldus Mauro Vanenburg van de opleiding Manager/Ondernemer Horeca.

Hybride leren op het mbo 

De samenwerking Astrum College en Fletcher Hotel Klein Zwitserland is een hybride onderwijsvorm. Deze onderwijsvorm wordt toegepast om studenten op hun toekomstige beroep te laten oriΓ«nteren. Ze leren omgaan met flexibele werktijden en werken gezamenlijk aan projecten en beroepsvaardigheden. Studenten voeren al lerend opdrachten uit in de praktijk. Zo voelen zij direct het effect en de meerwaarde van het werk.

Docenten van Astrum College waren gedurende de week aanwezig om van deze hybride onderwijsvorm een succes te maken. De studenten hebben samen en onder begeleiding van medewerkers van Fletcher de gasten een heerlijk verblijf bezorgd.