Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Handig virtueel je nieuwe school verkennen

Een nieuwe school uitkiezen is nu nog lastiger. Je kunt ineens geen open dagen meer bezoeken. Hoe moet je dan een keuze maken? Als ouder wil je het beste voor je kind. Jouw puber wil dat dit de tofste school is, met de leukste leraren, vakken en roosters. Daar heeft Astrum College iets op bedacht; een virtuele open dag! Op donderdag 16 april om 15.00 kun je vragen stellen en verschillende presentaties van vakdocenten volgen.

woensdag 20 september 2023

β€˜Het is al zo spannend om te kiezen voor een nieuwe school en dan zijn we ook nog in deze vreemde tijd belandβ€˜, zegt Rien ter Veen die hier werkt als vakdocent. Hij ziet het als een persoonlijke missie om de kinderen een zo goed mogelijk beeld van zijn vak en school te geven. β€œIk zal het onderste uit de kan halen voor deze presentatie, hopelijk spat ik van het beeldscherm af”, grapt hij.

ER IS VEEL ONZEKER, MAAR ÉÉN DING IS DUIDELIJK

β€œVan kennis moeten wij het hebben”, zegt Rien. Volgens hem zit Nederland te springen om goed geschoolde mbo'ers. β€œIn de zorg, in de horeca en in de ICT, om maar eens wat voorbeelden te noemen. De toekomst schreeuwt om breed opgeleide mensen, die kennis en praktische ervaring hebben opgedaan en flexibel kunnen zijn.”

WIJ GELOVEN DAT KLEINSCHALIGHEID DE KWALITEIT VAN HET ONDERWIJS VERGROOT. ALS ER MEER PERSOONLIJKE AANDACHT IS WORDT EEN STUDENT BETER GESTIMULEERD.

Β Om hierop in te kunnen spelen is goed onderwijs nodig, zo vertelt Rien: β€œWij geloven dat kleinschaligheid de kwaliteit van het onderwijs vergroot. Als er meer persoonlijke aandacht is, wordt een student beter gestimuleerd. Het is fijn om een persoonlijke band te hebben met een student en de ervaringen uit het leven mee te mogen geven. Zodat zij gaan geloven in zichzelf en groeien als mens Γ©n professional.”

ONLINE KENNIS MAKEN

Op donderdag 16 april organiseert Astrum College een online kennismaking. Van 15.00 uur tot 18.00 uur volg je van verschillende opleidingen online presentaties, gegeven door vakdocenten. Via een chatfunctie kun je als ouder of toekomstig student al je vragen stellen. Bekijk hier het programma!

BEN JE NU AL NIEUWSGIERIG NAAR DEZE SCHOOL? NEEM EEN KIJKJE BINNEN!

Het filmpje hieronder geeft een sneak peak van Astrum College. Wil je meer zien? Op het YouTube-kanaal vind je nog meer filmpjes.

HANDIGE TIPS

β€œEr zijn ook een aantal dingen die je zelf thuis kunt doen, bijvoorbeeld een persoonlijkheidstest of een beroepentestβ€œ, zegt Rien. Speciaal voor diegenen die het lastig vinden heeft Astrum College een lijstje met tips gemaakt. Heb je een keuze gemaakt?

Schrijf je in vΓ³Γ³r 1 mei, dan ben je op tijd. Weet je niet meer zo goed hoe het ook alweer zat met dat aanmelden? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt.

Kom je er niet uit?Β 
β€œWij helpen je graag, dus mail vooral! Je mag Β je vragen altijd mailen naar: steljevraag@astrumcollege.nl Β Als je mailtje binnenkomt wordt deze direct doorgezet naar de persoon die er het meeste verstand van heeft. Hij of zij zal je vraag uitgebreid beantwoorden”, aldus Rien.

bron: indebuurt ArnhemΒ