Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

eerste stappen in het werkveld door een goede samenwerking

Op Astrum College te Velp gaan wij bij de opleiding onderwijsassistent en gespecialiseerd pedagogisch medewerker, vijf weken na de start van de opleiding in het eerste jaar, in het werkveld aan de slag. De studenten gaan op verschillende buitenschoolse opvanglocaties en basisscholen in onze regio kennismaken met het werkveld.

maandag 11 maart 2024

onderwijsassistentes aan de slag in de klas

De afgelopen periode van half oktober tot februari zijn onze studenten van de opleiding Onderwijsassistent op de basisscholen De Arabesk, De Gazelle, Ibi-I Sina in Arnhem en Prins Bernard te Velp in de klas aan de slag gegaan. Zij hebben basisschoolkinderen ondersteund in hun leerproces, schoolse vaardigheden en tijdens de buiten speel momenten. Zo ervaren zij hoe het is om als onderwijsassistent te werken. 

(gespecialiseerd) pedagogisch medewerkers naar de bso's

De studenten van de opleidingen (Gespecialiseerd) pedagogisch werker gingen naar verschillende buitenschoolse opvang locaties van Puck & Co en Skar. Zij hebben in de praktijk ervaren hoe het is om als (Gespecialiseerd) pedagogisch werker te werken. Zij hebben verschillende activiteiten voorbereid en uitgevoerd voor en met kinderen om zo hun ontwikkeling te stimuleren. Ook hebben zij geleerd hoe zij een veilige omgeving kunnen creΓ«ren voor een kind en waaraan een veilige omgeving hoort te voldoen.

Goede samenwerking

Dit alles hebben we kunnen doen door de goede samenwerking met de basisscholen in de omgeving. We willen daarom de basisscholen en kinderopvanglocaties enorm bedanken voor de fijne samenwerking! Dit hebben wij gedaan door hen in ons Leerrestaurant La Rana uit te nodigen voor een tapasdiner! Ook konden wij zo met elkaar evalueren en plannen maken voor de toekomstige samenwerkingen! Ook onze dank aan onze collega’s en de studenten van Leerrestaurant La Rana die deze avond tot in de puntjes hadden verzorgd.

We hebben lekker gegeten en een fijne avond gehad!