Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

de week voor de gezonde jeugd

Op donderdag 15 juni om 16.00 uur brachten wethouder Ronald ter Hoeven van Jeugd, Onderwijs en Sport samen met wethouder Gea Hofstede van Volksgezondheid een bezoek aan Astrum College. Dit hebben ze gedaan in verband met de Week voor de Gezonde Jeugd.

woensdag 21 juni 2023

Van 12 tot en met 16 juni was het de Week voor de Gezonde Jeugd. Het is belangrijk dat kinderen gezond kunnen opgroeien. Een gezonde jeugd, is een gezonde toekomst. 

VEEL AANDACHT VOOR GEZONDHEID 

Astrum College is een mooi voorbeeld van een school waar veel aandacht is voor gezondheid. En dan niet alleen voor de eigen studenten. Studenten lopen stage bij veel sport- en recreatieorganisaties (zoals Sport in Rheden, Biljoenbad, Living Lab) om ook in de praktijk een steentje bij te dragen aan het gezonder maken van de inwoners/jongeren van de gemeente. Zo ondersteunen ze bijvoorbeeld bij de Triatlon voor de scholen georganiseerd door Sport in Rheden. En volgend jaar start samen met Incluzio een traject over weerbaarheid en boksen voor meiden tussen de 12 en 19 jaar in de gemeente Rheden. Ook hoopt Astrum College dat ouders de school weten te vinden voor hun kinderen met leefstijlproblemen. 

PRESENTATIE 

Studenten van Astrum College verzorgden op 15 juni een interactieve presentatie waarin de volgende onderwerpen aan de orde kwamen: 

  • Gezonde leefstijl (Test je Leefstijl, altijd vers fruit beschikbaar, gezonde schoolkantine & de moestuin) 
  • Mentale gezondheid 
  • Fitness- en personal trainingsaanbod voor alle studenten van Astrum College 
  • Samenwerking met het COA en het aanbod van sport voor vluchtelingen 
  • Zwemactiviteiten voor basisschoolkinderen door studenten 

Klik hier voor meer informatie over de Week voor de Gezonde Jeugd. 

Bron: Rheden Nieuws