Zelfstandig werkend kok Velp

Zelfstandig werkend kok (BOL) - Velp

Aanmelden

Iets voor jou?

Er is er maar een die de vraag kan beantwoorden of de opleiding zelfstandig werkend kok bij jou past en dat ben jij. Is koken jouw passie, ben je een harde werker en heb je een flinke dosis doorzettingsvermogen? Ben je bovendien flexibel, doortastend en werk je graag planmatig en netjes? Dan ben je bij deze opleiding op je plaats.

Bij het kleinschalige Astrum College ben je van harte welkom, met alles wat bij jou hoort en past. Gewoon, zoals je bent. Met jouw eigenheid, gedrevenheid en persoonlijke behoeften om het tot professioneel zelfstandig werkend kok te schoppen.

In het kort

Tijdens de opleiding zelfstandig werkend kok krijg je bij het Astrum College een dynamische onderwijsmix van theorie en praktijk. Je volgt theorielessen en concrete vaardigheidstrainingen. Als kok werk je zelfstandig, maar – je raadt het al – natuurlijk ook in teamverband. Beide ‘manieren van werken’ en specifieke vaardigheden krijgen de aandacht. We leren je stap voor stap alle benodigde vaktechnieken toe te passen. Zo doe je kennis op van allerlei gerechten en bereidingswijzen en raak je bedreven in diverse kooktechnieken. Zie je jezelf al rondlopen als sterrenchef?

Daarnaast ontwikkel je de juiste beroepshouding: je werkt aan sociale vaardigheden en leert schoon én veilig werken. Ervaring doe je voor een groot deel op in de praktijk in leerrestaurant La Rana. Jij ontwikkelt een zelfstandige en flexibele werkhouding en voldoende zelfvertrouwen om als zelfstandig werkend kok te starten. Tijdens jouw opleiding staat er een studieloopbaanbegeleider tot je beschikking die je helpt bij het maken van studiekeuzes en jouw persoonlijke ontwikkeling. Bij het Astrum College maken we werk van jou!

Jouw carrière 

Na het afronden van je opleiding zelfstandig werkend kok heb je zicht op een veelzijdige en afwisselende baan als kok. Hoe dat eruitziet? Met dit diploma ben je gekwalificeerd om zelfstandig in de keuken van een hotel, restaurant, bistro, eetcafé of cateringbedrijf te werken. Je plant er de dagelijkse werkzaamheden, bereidt gerechten en werkt ze af voor uitgifte. Ook koop je producten in, controleer je deze en berg je ze correct op. Al zin om te beginnen?

Doorleren?

Wil je als zelfstandig werkend kok verder werken aan jouw kansrijke toekomst, dan kun je met dit diploma doorstromen naar de opleiding Leidinggevende Keuken (niveau 4).

Studie in Cijfers Keuken BOL-3

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Keuken BOL

Een kijkje in de keuken bij opleidingen Horeca | Astrum College

Milan Visser student Zelfstandig werkend kok en Ondernemer Horeca

Milan vertelt...

"Mijn wens om stage te lopen bij een restaurant met Michelinster is al uitgekomen."

Lees hier meer...