Zelfstandig medewerker travel & hospitality Velp

Zelfstandig medewerker travel & hospitality (BOL) - Velp

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij kiest voor de toeristische sector en hebt interesse in mensen, culturen, landen en bezienswaardigheden. Je bent communicatief sterk, dienstverlenend, klantgericht, commercieel ingesteld en geeft graag advies. 

De opleiding Zelfstandig Medewerker Travel & Hospitality  

Tijdens deze opleiding krijg je allerlei vakken die je voorbereiden op het werk in de toeristische branche. Denk aan toeristische topografie, hotelmanagement, hotelreserveringen, reis- en annuleringsverzekeringen. Ook het opstellen van arrangementen, inclusief prijsberekening hoort bij de opleiding. Daarnaast word je voorbereid op het voeren van balie-, verkoop- en klachtengesprekken. Deze gesprekken leer je voeren in het Nederlands, Engels en een tweede moderne vreemde taal (Spaans of Duits). Je houdt presentaties over hotels en bezienswaardigheden in allerlei toeristische plaatsen. Je loopt stage bij erkende leerbedrijven in de toeristische sector. Tijdens de opleiding wordt veel praktijkgericht gewerkt met projecten en simulaties. Zo krijg jij alle gelegenheid om een uitstekende beroepshouding te ontwikkelen. 

Jouw carrière 

Jij kunt aan de slag bij de frontoffice van een (internationaal) hotel of recreatiebedrijf, bij bedrijven gericht op het geven van toeristische informatie (VVV-kantoor of toeristisch/recreatief informatiepunt) of bij bedrijven in de reisbranche (reisbureau of touroperator). Jouw toekomstige baan vind je op de afdeling reserveringen, bij een receptie of klantenservice of als reisleid(st)er. Jij adviseert en begeleidt gasten, je maakt boekingen en reserveringen en bent een specialist in het geven van toeristische informatie. Jij weet een aantrekkelijk commercieel aanbod op te stellen en tevreden gasten aan je te binden. Naast het maken van boekingen en reserveringen, draag je zorg voor productpresentatie. 

Wil jij een leidinggevende functie? 

Kies dan voor de opleiding Leidinggevende Travel & Hospitality (niveau 4)