Verzorgende IG

Verzorgende IG (BOL) - Velp

Aanmelden

Ben jij een praktische, begripvolle aanpakker die zorg en ondersteuning aan mensen wil bieden? Dan is een opleiding verzorgende IG niveau 3 (BOL) op het Astrum College helemaal jouw ding. Met deze innovatieve opleiding ben jij echt voorbereid op een toekomst in zorg en welzijn.

Iets voor jou als je:

✓ Begripvol bent en andere mensen graag helpt      ✓ Praktisch bent ingesteld

✓ Rekening houd met de wens van de zorgvrager        ✓ Van aanpakken weet

Over de opleiding verzorgende IG

Wat doet een verzorgende IG? Een verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg), soms afgekort als VIG, biedt zorg en ondersteuning aan mensen met allerlei verschillende achtergronden. Van pasgeborenen tot ouderen, langdurig zieken en mensen met een handicap. De taken en competenties daarvoor leer je tijdens de opleiding verzorgende IG.

Je werkt aan je sociale vaardigheden, zodat je cliënten kan bijstaan op emotioneel vlak en goed functioneert in de omgang met collega’s. Wensen en behoeften van cliënten leer je vakkundig in kaart brengen waardoor jij voor hen een prettige leefomgeving kunt creëren. Jij leert zorg bieden op basis van het zorgplan én volgens de beroepscode. Je overlegt met andere zorgverleners, zoals fysiotherapeuten en verpleegkundigen. Je leert hoe te handelen in moeilijke situaties en je geeft voorlichting en advies. Na de opleiding ben jij bevoegd om verpleegtechnische handelingen uit te voeren.

Je start de opleiding breed zodat jij met verschillende werkvelden en doelgroepen kennismaakt. Vervolgens verdiep jij je in één van de volgende branches: 

  • Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) 
  • Gehandicaptenzorg (GHZ) 
  • Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT) 
  • Kraamzorg (KZ)

Gezamenlijk verbindingsjaar

De BOL-opleidingen Verzorgende, Begeleider Gehandicaptenzorg, Begeleider Specifieke Doelgroepen, Pedagogisch MedeWerker Kinderopvang en Onderwijsassistent starten in een gezamenlijk verbindingsjaar. Na dit jaar kies je een definitieve opleidingsrichting. 

Jouw carrière als verzorgende IG

Als verzorgende kun je, afhankelijk van welke richting je kiest, in vele werkvelden aan de slag. Bijvoorbeeld als verzorgende IG in de kraamzorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, thuiszorg of een verpleeg- en verzorgingshuis. Over het algemeen verleen je individuele zorg, maar de zorg kan ook uitgaan naar een groepje mensen, bijvoorbeeld in een kleinschalige woonomgeving.

Doorleren na een verzorgende IG-opleiding

Na de opleiding verzorgende IG niveau 3 is er een maatwerktraject mogelijk om een niveau 4 diploma Verpleegkunde of Welzijn te behalen.

Waarom de opleiding VIG op het Astrum College?

Onze vooruitstrevende visie op zorg en welzijn geeft jou een streepje voor. Dat zie je terug in ons breed aanbod innovatieve opleidingen, de uitgebreide praktijkmogelijkheden en de meest moderne praktijkruimtes. Ook is er veel ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling, omdat het Astrum een kleinschalig georganiseerde omgeving is. Zo maken wij werk van jou.

✓ Innovatieve opleidingen zorg en welzijn       ✓ Praktijk als leeromgeving

✓ Moderne praktijkruimtes                  ✓ Kleinschalig mbo, grote kansen

Deze studie in cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over deze opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Verzorgende IG BOL

Wordt dit 'm?

Meld je dan hier direct aan!

Twijfel je nog?

Stuur dan een mail met jouw vraag naar steljevraag@astrumcollege.nl

Niet wat je zocht?

Wij kunnen met je meedenken.

Klik hier om hulp te krijgen bij de studiekeuze.

Terug naar alle opleidingen.

LET OP!

Als jij je gaat aanmelden voor deze opleiding, dan kan je kiezen uit meerdere instroommomenten!

Zorg & Technologie

Studenten Astrum College leren werken met nieuwste zorgsystemen

Zorg & Technologie

Bij het Astrum College komen Zorg & Technologie samen in de opleiding. Zo ben jij klaar voor de toekomst!

Meer info