Verzorgende IG

Verzorgende IG (BBL) - Velp

Aanmelden

Klaar voor een toekomst in zorg en welzijn? Op het Astrum College maak je er werk van! Met de BBL-opleiding verzorgende IG op het Astrum College ga jij op een praktijkgerichte wijze leren zorg en ondersteuning aan mensen te bieden. Zo loop jij straks in je carrière echt voorop.

Iets voor jou als je:

✓ Begripvol bent en andere mensen graag helpt            ✓ Praktisch bent ingesteld

✓ Rekening houd met de wens van de zorgvrager        ✓ Van aanpakken weet

Over de BBL-opleiding verzorgende IG

Een VIG/verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg), biedt zorg en ondersteuning aan mensen van allerlei achtergronden. Pasgeborenen, ouderen, langdurig zieken, mensen met een handicap... De taken en competenties daarvoor leer je tijdens deze opleiding. Dat betekent onder andere:

  • De juiste sociale vaardigheden, zodat je cliënten op emotioneel vlak kunt bijstaan en goed functioneert in de omgang met collega’s;
  • Wensen en behoeften van cliënten vakkundig in kaart leren brengen, waardoor jij voor hen een prettige leefomgeving kunt creëren;
  • Zorg bieden volgens de beroepscode én op basis van het zorgplan;
  • Overleggen met andere zorgverleners, zoals fysiotherapeuten en verpleegkundigen;
  • Hoe te handelen in moeilijke situaties;
  • Voorlichting en advies geven.

De opleiding start breed, zodat je met verschillende werkvelden en doelgroepen kennismaakt. Vervolgens kies je een verdieping in één van de mogelijke branches: Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ), Gehandicaptenzorg (GHZ), Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT), of Kraamzorg (KZ). Na de opleiding ben jij bevoegd om verpleegtechnische handelingen uit te voeren.

Wat betekent BBL verzorgende IG?

Alle bovenstaande vaardigheden leer je praktijkgericht. BBL staat namelijk voor beroepsbegeleidende leerweg en wordt ook wel ‘mbo leren-werken’ genoemd. Je gaat dan ook werken en leren combineren tijdens een verzorgende IG BBL-opleiding. Eén dag per week besteed je op school, de rest sta je op de werkvloer. Met zoveel praktijkkennis en -ervaring ben jij straks écht klaar voor een carrière in zorg en welzijn.

Let op: je moet zelf zorgen voor een werkplek tijdens je BBL-opleiding verzorgende IG. Dat doe je door te solliciteren op speciale vacatures: opleidingsvacatures of leerlingvacatures. De school regelt dit niet voor je, dus begin op tijd met zoeken naar verzorgende IG BBL-vacatures.

Opleidingstraject op maat

In Arnhem bieden wij de dubbelkwalificatie aan:

  • Verzorgende IG met Begeleider Gehandicaptenzorg óf
  • Verzorgende IG met Begeleider Specifieke Doelgroepen

Dit gaat via een maatwerktraject: een opleiding die individueel is opgesteld en nauw samenhangt met (werk)ervaring of diploma’s die je al hebt. Na een maatwerktraject heb je 2 diploma’s. Er zijn steeds veranderende eisen in de branche. Een dubbelkwalificatie is dus echt een meerwaarde op de arbeidsmarkt. Zo kom je nog sneller aan een baan.

Let op: Geef op het aanmeldformulier (opmerkingenveld) aan voor welke dubbelkwalificatie jij je wilt aanmelden.

Let op: voor de maatwerktrajecten vindt een intakeprocedure plaats om toelating vast te stellen. Je hebt net als bij een BBL-opleiding een leerarbeidsovereenkomst nodig. De duur van deze opleiding varieert van 12 tot 24 maanden.

Jouw carrière als verzorgende IG

Als verzorgende kun je in veel werkvelden aan de slag. Het ligt er maar net aan welke richting je kiest. Je kunt bijvoorbeeld verzorgende IG in de kraamzorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, thuiszorg of een verpleeg- en verzorgingshuis worden. Meestal verleen je individuele zorg (daar staat de IG in verzorgende IG tenslotte voor), maar de zorg kan ook uitgaan naar een groepje mensen, bijvoorbeeld in een kleinschalige woonomgeving.

Doorleren na de opleiding verzorgende IG BBL

Na de BBL-opleiding verzorgende IG niveau 3 is er een maatwerktraject mogelijk om een mbo 4 diploma Verpleegkunde of Welzijn te behalen.

Waarom de verzorgende IG opleiding BBL op het Astrum College?

Onze vooruitstrevende visie op zorg en welzijn geeft jou een streepje voor. Dat zie je terug in ons brede aanbod innovatieve opleidingen, de uitgebreide praktijkmogelijkheden en de meest moderne praktijkruimtes. Ook is er veel ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling, omdat het Astrum een kleinschalig georganiseerde omgeving is. Zo maken wij werk van jou.

✓ Innovatieve opleidingen zorg en welzijn   ✓ Praktijk als leeromgeving

✓ Moderne praktijkruimtes                  ✓ Kleinschalig mbo, grote kansen

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over deze opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Verzorgende IG BBL

Wordt dit 'm?

Meld je dan hier direct aan!

Twijfel je nog?

Stuur dan een mail met jouw vraag naar steljevraag@astrumcollege.nl

Niet wat je zocht?

Wij kunnen met je meedenken.

Klik hier om hulp te krijgen bij de studiekeuze.

Terug naar alle opleidingen.

LET OP!

Alls jij je gaat aanmelden voor deze opleiding, dan kan je kiezen uit meerdere instroommomenten!

Verhaal Donna

Donna van bloemist naar gasthuisouder

Het verhaal van Donna

Donna was bloemist maar droomde ervan gezinshuisouder te worden voor uit huis geplaatste kinderen.

Lees verder