Klaar voor een toekomst in zorg en welzijn? Op het Astrum College maak je er werk van! Met de BBL-opleiding verzorgende IG op het Astrum College ga jij op een praktijkgerichte wijze leren zorg en ondersteuning aan mensen te bieden. Zo loop jij straks in je carrière echt voorop.
Iets voor jou als je:
✓ Begripvol bent en andere mensen graag helpt ✓ Praktisch bent ingesteld
✓ Rekening houd met de wens van de zorgvrager ✓ Van aanpakken weet
Een VIG/verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg), biedt zorg en ondersteuning aan mensen van allerlei achtergronden. Pasgeborenen, ouderen, langdurig zieken, mensen met een handicap... De taken en competenties daarvoor leer je tijdens deze opleiding. Dat betekent onder andere:
De opleiding start breed, zodat je met verschillende werkvelden en doelgroepen kennismaakt. Vervolgens kies je een verdieping in één van de mogelijke branches: Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ), Gehandicaptenzorg (GHZ), Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT), of Kraamzorg (KZ). Na de opleiding ben jij bevoegd om verpleegtechnische handelingen uit te voeren.
Alle bovenstaande vaardigheden leer je praktijkgericht. BBL staat namelijk voor beroepsbegeleidende leerweg en wordt ook wel ‘mbo leren-werken’ genoemd. Je gaat dan ook werken en leren combineren tijdens een verzorgende IG BBL-opleiding. Eén dag per week besteed je op school, de rest sta je op de werkvloer. Met zoveel praktijkkennis en -ervaring ben jij straks écht klaar voor een carrière in zorg en welzijn.
Let op: je moet zelf zorgen voor een werkplek tijdens je BBL-opleiding verzorgende IG. Dat doe je door te solliciteren op speciale vacatures: opleidingsvacatures of leerlingvacatures. De school regelt dit niet voor je, dus begin op tijd met zoeken naar verzorgende IG BBL-vacatures.
In Arnhem bieden wij de dubbelkwalificatie aan:
Dit gaat via een maatwerktraject: een opleiding die individueel is opgesteld en nauw samenhangt met (werk)ervaring of diploma’s die je al hebt. Na een maatwerktraject heb je 2 diploma’s. Er zijn steeds veranderende eisen in de branche. Een dubbelkwalificatie is dus echt een meerwaarde op de arbeidsmarkt. Zo kom je nog sneller aan een baan.
Let op: Geef op het aanmeldformulier (opmerkingenveld) aan voor welke dubbelkwalificatie jij je wilt aanmelden.
Let op: voor de maatwerktrajecten vindt een intakeprocedure plaats om toelating vast te stellen. Je hebt net als bij een BBL-opleiding een leerarbeidsovereenkomst nodig. De duur van deze opleiding varieert van 12 tot 24 maanden.
Als verzorgende kun je in veel werkvelden aan de slag. Het ligt er maar net aan welke richting je kiest. Je kunt bijvoorbeeld verzorgende IG in de kraamzorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, thuiszorg of een verpleeg- en verzorgingshuis worden. Meestal verleen je individuele zorg (daar staat de IG in verzorgende IG tenslotte voor), maar de zorg kan ook uitgaan naar een groepje mensen, bijvoorbeeld in een kleinschalige woonomgeving.
Na de BBL-opleiding verzorgende IG niveau 3 is er een maatwerktraject mogelijk om een mbo 4 diploma Verpleegkunde of Welzijn te behalen.
Onze vooruitstrevende visie op zorg en welzijn geeft jou een streepje voor. Dat zie je terug in ons brede aanbod innovatieve opleidingen, de uitgebreide praktijkmogelijkheden en de meest moderne praktijkruimtes. Ook is er veel ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling, omdat het Astrum een kleinschalig georganiseerde omgeving is. Zo maken wij werk van jou.
✓ Innovatieve opleidingen zorg en welzijn ✓ Praktijk als leeromgeving
✓ Moderne praktijkruimtes ✓ Kleinschalig mbo, grote kansen
In Studie in Cijfers staat informatie over deze opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.