Opleiding Verpleegkundige - Maatwerk

Verpleegkundige - Maatwerk- Velp

Aanmelden

Wil jij een afwisselende baan in de zorg? Dan is de maatwerkopleiding verpleegkundige op het Astrum College perfect voor jou. Wij bieden een maatwerktraject aan voor de opleiding verpleegkunde (BBL).

Iets voor jou als je:

✓ Flexibel en praktisch bent ingesteld ✓ Stevig in je schoenen staat

✓ Graag met anderen samenwerkt     ✓ Zelfstandig ook goed kunt werken

Over de maatwerkopleiding verpleegkundige

Deze opleiding verpleegkunde is beroepsgericht, dit betekent dat de lessen worden vormgegeven vanuit het beroepsveld. Je voert veel praktijkopdrachten uit, zowel zelfstandig als in groepjes. Je volgt verschillende theorie- en vaardigheidslessen zoals het opstellen van een verpleegplan, verpleegtechnische handelingen, klinisch redeneren en anatomie, fysiologie en pathologie. Via schoolopdrachten en vaardigheidsinstructies word je goed voorbereid op het toepassen van de beroepsprestaties en examens in de praktijk.

Je maakt kennis met verschillende werkvelden en doelgroepen. Later in de opleiding verdiep je je in één daarvan:

  • Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)
  • Gehandicaptenzorg (GHZ)
  • Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT)
  • Ziekenhuis (ZH)

BBL-opleiding verpleegkundige

Deze opleiding verpleegkundige is een BBL-opleiding, wat betekent dat je het grootste deel van de week werkt bij een erkend leerbedrijf. Je gaat één of twee dagen naar school en staat de rest van de tijd op de werkvloer. Zo breng je je kennis meteen in praktijk.

Traject op maat

Een traject ‘op maat’ is individueel opgesteld en hangt nauw samen met al eerder opgedane (werk)ervaring of een behaald diploma. Ideaal voor als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een versnelde verpleegkundige opleiding of een avondopleiding verpleegkundige.

Voor de maatwerktrajecten vindt een intakeprocedure plaats om toelating vast te stellen. Je hebt net als bij een BBL-opleiding een leerarbeidsovereenkomst nodig. Deze maatwerkopleiding verpleegkundige duurt in totaal 2,5 tot 3 jaar.

Fact & Figures

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

Jouw carrière als verpleegkundige

Als verpleegkundige is jouw werkterrein breed en heb je een goede kans op een baan. Aan het eind van de BBL-opleiding ontvang je een ongedeeld diploma, wat betekent dat je in alle branches aan het werk kunt. Bijvoorbeeld als verpleegkundige in een ziekenhuis, verpleeg- of verzorgingshuis, de thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg of de gehandicaptenzorg.

Doorleren na de opleiding verpleegkunde BBL

Na deze opleiding verpleegkundige BBL, kun je doorstromen naar een hbo-opleiding verpleegkunde. Je kunt je ook ontwikkelen tot gespecialiseerd verpleegkundige, zoals diabetesverpleegkundige, oncologieverpleegkundige of longverpleegkundige.

Waarom BBL verpleegkunde op het Astrum College?

Onze vooruitstrevende visie op zorg en welzijn geeft jou een streepje voor. Dat zie je terug in ons brede aanbod innovatieve opleidingen, de uitgebreide praktijkmogelijkheden en de meest moderne praktijkruimtes. Ook is er veel ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling, omdat het Astrum een kleinschalig georganiseerde omgeving is. Zo maken wij werk van jou.

✓ Innovatieve opleidingen zorg en welzijn    ✓ Praktijk als leeromgeving

✓ Moderne praktijkruimtes                  ✓ Kleinschalig mbo, grote kansen

Deze studie in cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over deze opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers mbo Verpleegkundige BBL

Wordt dit 'm?

Meld je dan hier direct aan!

Twijfel je nog?

Stuur dan een mail met jouw vraag naar steljevraag@astrumcollege.nl

Niet wat je zocht?

Wij kunnen met je meedenken.

Klik hier om hulp te krijgen bij de studiekeuze.

Terug naar alle opleidingen.

LET OP!

Als jij je gaat aanmelden voor deze opleiding, dan kan je kiezen uit meerdere instroommomenten!