Sport- & bewegingsleider (BOL) - Velp

Aanmelden

Ben jij een sporter in hart en nieren? Stel jezelf op de proef en laat beweging je verder brengen. Met een opleiding Sport- & Bewegingsleider niveau 3 op het Astrum College in Velp groei je van sport naar sportleider. Zo kun jij jezelf én anderen helpen doelen te bereiken en lichamelijke verbetering te realiseren.

Iets voor jou als je:

✓ Sportief bent               ✓ Graag met mensen omgaat

✓ Van lesgeven houdt          ✓ Makkelijk de leiding neemt

Over de opleiding sport- & bewegingsleider

Sport- & Bewegingsleider is een opleiding waarbij je breed start in een eenjarig gemeenschappelijk programma. Je maakt dan uitgebreid kennis met allerlei sport- en bewegingsactiviteiten voor jong en oud. Naast algemene vakken kun je kiezen uit verschillende (sport)vakken:

 • Fitnessinstructeur A
 • Fitnessinstructeur B (personal trainer)
 • Groepslesdocent
 • Outdoor instructeur
 • Zweminstructeur
 • Zelfverdedigingsinstructeur
 • Taekwondoleraar A (incl. zwarte band)
 • Sportmasseur
 • Voetbal TC3-juniorentrainer
 • Ski-/snowboardinstructeur
 • Instructeur recreatieve activiteiten
 • Onderwijs

Aan het einde van leerjaar 2 en 3 sluit je deze vakken af. Gedurende je hele opleiding werk je aan allerlei competenties, vooral competenties die je nodig hebt voor het les- en leidinggeven. Zo leer je groepen én individuele sporters te begeleiden. En je leert toernooien en evenementen te organiseren. Na je afstuderen ben jij bevoegd om sportles te geven en kun jij anderen verder brengen door beweging!

Jouw carrière als sport- & bewegingsleider

Jouw werkterrein is breed. Je kunt bij allerlei organisaties aan de slag in een uitdagende baan, meestal met variabele werktijden. Bijvoorbeeld bij fitnesscentra, sportverenigingen, zwembaden, buitensportbedrijven, multifunctionele sportcomplexen, recreatiebedrijven en buurt- of wijkorganisaties. Ook de mensen met wie je gaat werken verschillen in leeftijd, vaardigheden en achtergrond. Voor de één organiseer je recreatieve activiteiten, met de ander werk je op therapeutische basis, of je gaat samen iemands sportprestaties verbeteren.

Doorleren na sport- & bewegingsleider niveau 3

Heb je nog meer in je mars? Dan kun je na deze opleiding sport- en bewegingsleider op niveau 3 doorstromen naar een van de mbo 4-opleidingen binnen Sport & Bewegen. Bijvoorbeeld de opleiding Coördinator Buurt, Onderwijs & Sport of de opleiding Coördinator Sport, Bewegen & Gezondheid. Zo brengt beweging je nóg verder!

Waarom deze opleiding op het Astrum College?

Op het Astrum College vind je kleinschalige opleidingen waar iedereen gelijke kansen krijgt. Jij kent de docenten én de docenten kennen jou. Wij weten waar onze studenten staan. Na je opleiding kom je terecht in een variërend werkterrein, of kun je doorstromen naar een vervolgopleiding. Het Astrum College maakt werk van jou. 

✓ Toegankelijkheid voor iedereen ✓ Praktijk als leeromgeving

✓ Kleinschalig met persoonlijke begeleiding ✓ Wereldwijde kansen

Aanmelden Sport- & Bewegingsleider (BOL)

Via de aanmeldbutton meld je je direct aan voor deze opleiding op het Astrum College.  

Toelatingseisen

Nadat je je hebt aangemeld, krijg je een uitnodiging voor een vaardigheidstest. Tijdens deze test worden jouw sporttechnische- en leidinggevende vaardigheden beoordeeld. Daarna is er een intakegesprek en een medische sportkeuring. Als je hier voldoende voor haalt en je de juiste vooropleiding hebt, word je toegelaten op de opleiding.

Deze studie in cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Sport en bewegen BOL

Beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar (numerus fixus)

Voor deze opleiding is er in 2022 – 2023 een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar, namelijk 58. Dit is het totaal aantal opleidingsplaatsen voor de opleidingen Sport- en bewegingsleider, Coördinator buurt, onderwijs en sport en Coördinator sport, bewegen en gezondheid. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding: wie zich het eerste aanmeldt, is als eerste aan de beurt. Daarbij is er een wachtlijst met 58 plaatsen.