Sport- & bewegingsleider (BOL) - Velp

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij bent sportief, gaat graag met mensen om, houdt van lesgeven en neemt makkelijk de leiding. 

Beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar (numerus fixus)

Voor deze opleiding is voor schooljaar 2022-2023 een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar, namelijk 58. Dit heeft te maken met een beperkte opleidingscapaciteit. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding. Daarbij hanteren we een wachtlijst van 58 plaatsen.

De opleiding Sport- & bewegingsleider

De opleiding start breed met een eenjarig gemeenschappelijk programma. Je maakt daarbij uitgebreid kennis met verschillende sport- en bewegingsactiviteiten in de sportstimulering voor jong en oud. Je volgt zowel theorie- als praktijklessen. Naast algemene vakken maak je de keuze uit een aantal (sport)vakken, zoals: fitness instructeur A, fitness instructeur B (personal trainer), groepslesdocent, outdoor instructeur, zweminstructeur, zelfverdedigingsinstructeur, taekwondo leraar A (inclusief zwarte band), sportmasseur, voetbal TC3 juniorentrainer, ski/snowboardinstructeur, instructeur recreatieve activiteiten of onderwijs. Aan het einde van leerjaar 2 en 3 sluit je deze vakken af. Als aankomend sport- & bewegingsleider werk je aan diverse competenties waarbij de nadruk ligt op het les- en leidinggeven. Je leert groepen en individuele sporters begeleiden en je organiseert uiteenlopende toernooien en evenementen. Aan het einde van de opleiding ben jij bevoegd om sportles te geven.  

Je gaat voor een uitdagende baan in les- en leidinggeven en organiseert graag sportactiviteiten

Jouw carrière 

Jouw werkterrein is breed. Als sport- & bewegingsleider kun je aan de slag bij allerlei organisaties. Je gaat voor een uitdagende baan met variabele werktijden. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag bij fitnesscentra, zwembaden, buitensportbedrijven, recreatiebedrijven, multifunctionele sportcomplexen, buurt- en wijkorganisaties of sportverenigingen. De mensen met wie je gaat werken verschillen in leeftijd, vaardigheden en achtergrond. Voor de één organiseer je recreatieve activiteiten, met de ander werk je op therapeutische basis of je probeert bij iemand de sportieve prestaties te verbeteren. 

Toelatingseisen 

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een vaardigheidstest. Tijdens de test worden jouw sporttechnische- en leidinggevende vaardigheden beoordeeld. Daarna volgt een intakegesprek en een medische sportkeuring. Als dit voldoende is en je voldoet aan de vereiste vooropleiding, ben je toelaatbaar tot de opleiding. 

Studie in Cijfers Sport en bewegen BOL-3

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Sport en bewegen BOL