Handel Velp

Retailspecialist (BOL) - Velp

Aanmelden

Voorheen opleiding Verkoopspecialist

Ben jij de toekomstige retailspecialist die het ideale verkoopgesprek voert en alles weet van verkooptransacties, marketing en bedrijfseconomie? Tijdens de opleiding retailspecialist niveau 3 maken we er werk van. Onderneem ‘t op het Astrum College!

De opleiding retailspecialist is iets voor jou als je:

✓ Het leuk vindt te verkopen ✓ Snel kunt schakelen

✓ Graag in een winkel of warenhuis werkt   ✓ Sociaal vaardig bent

De opleiding retailspecialist niveau 3

Een retailspecialist heeft diverse kanten. Tijdens de opleiding maak je uitgebreid kennis met de diverse kanten van dit beroep. Je leert hoe je het ideale verkoopgesprek voert, de omzet in de gaten houdt, artikelen aantrekkelijk presenteert en hoe de goederenstromen lopen. Als retail specialist kom jij alles te weten van verkooptransacties, managementvaardigheden, de branche, marketing en bedrijfseconomie. Al tijdens de opleiding doe je veel praktijkervaring op, voer je verschillende opdrachten uit en leer je coördineren.

Jouw carrière na de opleiding retailspecialist 

Na je opleiding kom je te werken in een winkel, speciaalzaak of een groot warenhuis. Als retailspecialist leer je verschillende winkelformules kennen en weet jij hoe het verkoopproces moet worden georganiseerd: van goederenontvangst en -opslag tot winkelinrichting en het beheren van de kassa. 

Jij weet hoe je de klant met een goed assortiment, een fraaie presentatie en aantrekkelijke promotie kunt beïnvloeden om een product te kopen. Met jouw professionele en commerciële instelling ben je gericht op het verlenen van service en diensten aan de klant. Jij bent een retailspecialist en hebt unieke kennis van het assortiment, zodat jij klantvragen kunt beantwoorden over bijvoorbeeld gebruiksmogelijkheden en - voorschriften van de artikelen. Jij motiveert collega’s en begeleidt hen op het gebied van vakkennis en -vaardigheden.

Waarom kiezen voor de opleiding retailspecialist bij het Astrum College?

Op het Astrum College is er alle aandacht voor jouw mogelijkheden. Wij maken werk van jou, van je dromen en talenten. Maar ook van je twijfels en je onzekerheden. Bij ons krijg je in een kleinschalige setting alle aandacht die je verdient. Altijd in een dynamische mix van theorie en praktijk. Zo word jij de retailspecialist die je graag wilt zijn! 

✓ Kleinschalig georganiseerd onderwijs ✓ Studieloopbaanbegeleider voor elke student

✓ Praktijk als leeromgeving               ✓ Meerdere vormen van studenteninspraak

Doorleren na deze opleiding?  

Je hebt in Velp de mogelijkheid om na deze opleiding in 2 jaar de opleiding Manager Retail te volgen. Dan ben je niet alleen retailspecialist, maar ook manager. 

Studie in cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers advies en leiding in de verkoop BOL