Praktijkopleider Arnhem

Praktijkopleider (BBL) - Velp

Aanmelden

Als praktijkopleider ben jij de schakel tussen de student, de school en het leerbedrijf. Je begeleidt studenten tijdens hun leertraject en coacht hun begeleiders. Je bent het centrale aanspreekpunt en zorgt dat alle partijen met elkaar communiceren. Zo kan de student zich helemaal richten op het leertraject.

Iets voor jou als je:

✓ Communicatief sterk bent ✓ Snel schakelt tussen mensen en processen

✓ Inlevingsvermogen hebt              ✓ Beschikt over een niveau 3- of 4-diploma

De opleiding praktijkopleider 

De mbo niveau 4-opleiding tot praktijkopleider draait om het organiseren van een leerproces en het coördineren van opleidingstrajecten. Je leert alles over het begeleiden van studenten, hun werkbegeleiders en andere betrokkenen bij een leertraject. Je zult veel schakelen tussen verschillende mensen en processen, dus communicatieve vaardigheden en inlevingsvermogen komen goed van pas.

De opleiding vindt voor het grootste deel van de tijd in de praktijk plaats. Een klein deel van de tijd volg je lessen.

Jouw carrière als praktijkopleider

Na het behalen van je diploma kun je werken bij allerlei verschillende werk-leerbedrijven binnen de zorg of welzijn. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Verpleeg- en verzorgingshuizen
  • Ziekenhuizen
  • Woonzorgcentra
  • Psychiatrie
  • Thuiszorg
  • Kinderdagverblijven
  • BSO’s
  • Jeugd- en jongerenorganisaties
  • Organisaties op het gebied van sport en bewegen

Hier ben je verantwoordelijk voor het totale leerproces van de studenten die er hun praktijkervaring opdoen. Je werkt met studenten van verschillende leeftijden, culturele achtergronden en leerbehoeften. Hier speel je goed op in, zodat zij hun weg vinden bij hun leerbedrijf.

De leidraad tijdens het traject is het stageplan. Iedere student heeft er een. In het stageplan staat wat het doel is van de stage, welke middelen beschikbaar zijn en wie welke taken en verantwoordelijkheden heeft. Zo weet je ook als opleider altijd waar je aan toe bent.

Doorleren na de opleiding tot Praktijkopleider

Ben je na de mbo-opleiding tot praktijkopleider nog niet uitgeleerd? Na het behalen van je diploma kun je doorstromen naar de hbo-opleidingen verpleegkunde, sociaal pedagogische hulpverlening of maatschappelijk werk en dienstverlening.

Waarom de opleiding praktijkopleider op het Astrum College?

Met de mbo niveau 4-opleiding tot praktijkopleider word jij in 1 jaar klaargestoomd voor het coördineren van leertrajecten. Je krijgt vernieuwend onderwijs en doet veel praktijkervaring op, zodat je na het behalen van je diploma gemakkelijk doorstroomt. Het Astrum maakt werk van jou!

✓ Veel praktijkonderwijs               ✓ Brede carrièremogelijkheden

✓ Kleinschalig met persoonlijke begeleiding ✓ Veel vacatures in jouw vakgebied

Aanmelden voor de opleiding tot Praktijkopleider

Via de aanmeldbutton meld je je direct aan voor de opleiding Praktijkopleider op het Astrum College.