Begeleider specifieke doelgroepen Velp

Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen (BOL) - Velp

Aanmelden

Vanaf schooljaar 22-23 gaat deze opleiding verder onder de naam Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg

Heb jij een hart voor mensen die niet zo gemakkelijk meedraaien in de maatschappij? Dan is de BOL-opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen op mbo niveau 4 iets voor jou. Je leert cliënten met psychische, psychosociale of gedragsproblematiek professionele hulp te bieden. Zo help jij hen, óók als je weerstand krijgt, hun hoofd boven water te houden.

Iets voor jou als je:

✓ Gemakkelijk de leiding neemt           ✓ Goed bent met emoties

✓ Betrokken en respectvol bent           ✓ Niet bang bent voor onvoorspelbare situaties

Over de opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

Er zijn groepen die, tijdelijk of permanent, moeite hebben met het meekomen in de samenleving. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met psychische, psychosociale of gedragsproblematiek. Tijdens de BOL-opleiding tot persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen leer je hoe jij cliënten in deze situatie professionele hulp kunt bieden.

Omdat je veel in de praktijk leert, doe je al snel ervaring op met het voeren van gesprekken en het herkennen van problemen. Ook leer je hoe je de leiding neemt door samen met de cliënt een persoonlijk plan op te stellen en regisseren. Zo heb jij straks de juiste beroepshouding om je cliënten op professionele wijze verder te helpen.

Om dit te doen krijg je van ons de nodige bagage mee. Zo krijg je les in:

  • Sociaal-agogische vaardigheden (veranderingsprocessen bij mensen)
  • Ontwikkelingspsychologie
  • Persoonlijke verzorging
  • Anatomie
  • Fysiologie
  • Verpleegtechnische vaardigheden

Tijdens deze niveau 4-opleiding wordt daarnaast aandacht besteed aan sport en spel, muziek, drama en kunst. Bovendien leer je vraaggericht, efficiënt, oplossingsgericht, milieubewust en ergonomisch te werken. Het geven en ontvangen van feedback komt dagelijks aan bod.

Jouw carrière als persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

Na de opleiding ga je aan de slag als persoonlijk begeleider. Je ondersteunt mensen van 18 jaar en ouder die bijvoorbeeld kampen met psychische of sociale problemen. Om hen te helpen zelfstandig mee te draaien in de maatschappij begeleid je hen bij dagelijkse bezigheden.

Om dit makkelijker te maken schrijf je het ondersteuningsplan. Je voert vooral gesprekken met de cliënt, maar ook met collega’s en deskundigen, zoals zorgverleners. In het plan staat beschreven wat de cliënt moet doen om de opgestelde doelen te bereiken. Hoewel het doel is dat de cliënt zo zelfstandig mogelijk wordt, ben jij er om hem of haar te begeleiden waar nodig. Zo help jij hen beter te gaan functioneren in hun gemeenschap.

Mogelijke werkplekken zijn bijvoorbeeld:

  • Een zorgboerderij voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel;
  • Een woongroep voor ouderen met psycho-geriatrische problemen;
  • Een sociale werkvoorziening;
  • Een opvangcentrum voor dak- en thuislozen.

Zie jij jezelf over drie jaar op een van deze plekken werken? Dan is de opleiding tot persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen echt iets voor jou!

Doorleren na je mbo persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

Nog niet uitgeleerd? Met dit diploma kun de doorstromen naar bijvoorbeeld hbo social works, hbo psychologie of hbo verpleegkunde.

Waarom de opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen op het Astrum College?

Met onze mbo-opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen word jij een voorloper in welzijn. Je krijgt innovatief onderwijs in de praktijk dat aansluit op de steeds veranderende welzijnssector. Het Astrum College is een kleinschalige school, waardoor het volop ruimte is voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo maken wij werk van jou.

✓ Innovatief onderwijs                ✓ Lekker veel praktijkervaring

✓ Volop persoonlijke begeleiding ✓ Zeer goede baankans

Aanmelden voor de opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

Via de aanmeldbutton hieronder meld je je direct aan voor een opleiding op het Astrum College. In het veld opmerkingen geef je aan dat je kiest voor de opleiding Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen (BOL).

Aanmelden ->

Zorg & Technologie

Studenten Astrum College leren werken met nieuwste zorgsystemen

Zorg & Technologie

Bij het Astrum College komen Zorg & Technologie samen in de opleiding. Zo ben jij klaar voor de toekomst!

Meer info