Begeleider gehandicaptenzorg Velp

Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg (BOL) - Velp

Aanmelden

Vanaf schooljaar 22-23 gaat deze opleiding verder onder de naam Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg

Als jij je goed kunt verplaatsen in anderen en sterk in je schoenen staat, is de opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg iets voor jou. Als persoonlijk begeleider bied je ondersteuning aan cliënten met een beperking en help je hen aan de juiste zorg in een tijd waarin veel verandert. Met deze praktische opleiding ben jij straks klaar voor het echte werk.

Iets voor jou als je:

✓ Betrokken en assertief bent            ✓ Goed kunt omgaan met lastige situaties

✓ Graag de leiding neemt                  ✓ Het liefst in de praktijk leert

Over de opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg

Als persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg zijn je cliënten mensen van alle leeftijden met een verstandelijke, lichamelijke, zintuiglijke of meervoudige beperking. Ook psychische- of gedragsproblemen kunnen een rol spelen. De zorgvraag kan dus best complex zijn. Jij speelt een belangrijke rol in het coördineren van de zorg voor je cliënten. Samen met de cliënt en/of diens familie maak je een zorgplan, zodat de zorg op elkaar aansluit. Tijdens de opleiding leer je hoe je dit aanpakt en hoe je het beste kunt communiceren met zowel je cliënt als de familie.

Om je rol als begeleider zo deskundig mogelijk uit te kunnen voeren krijg je de nodige kennis en vaardigheden mee. Zo leer je bijvoorbeeld vraag- en oplossingsgericht te werken, zodat je jouw cliënten efficiënt kunt begeleiden. Daarnaast leer je over:

  • Sociaal-agogische vaardigheden (veranderingsprocessen bij mensen)
  • Ontwikkelingspsychologie
  • Methodisch begeleiden
  • Persoonlijke verzorging
  • Feedback geven en ontvangen

Ook sport en spel, kunst, drama en muziek zijn onderdeel van deze niveau 4-opleiding. Tot slot zul je vooral in de praktijk leren, zodat je straks direct aan de slag kunt gaan.

Jouw carrière als persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg

Na de opleiding tot persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg kun je op verschillende plekken aan de slag gaan. Zo kun je persoonlijk begeleider worden, waarbij je je cliënten individueel begeleidt. Ook banen als groepsleider of coördinerend begeleider sluiten goed aan op deze opleiding. Binnen deze functies stuur je ook collega’s aan.

Doorleren na mbo persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg

Heb je de mbo-opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg afgerond en ben je nog niet uitgeleerd? Dan kun je doorstromen naar het hbo. Op de mbo opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg sluiten hbo-Verpleegkunde en hbo-Social Work bijvoorbeeld mooi aan.

Waarom de opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg op het Astrum College

Tijdens onze mbo-opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg stomen wij jou klaar voor de steeds veranderende praktijk. Dit doen we door middel van innovatief onderwijs en lekker veel praktijkervaring. Tijdens de opleiding krijg je volop persoonlijke begeleiding, zodat je ontdekt waar jouw talenten en kansen liggen. Hierdoor stroom je na het behalen van je diploma gemakkelijk door naar de praktijk of een vervolgopleiding. Wij maken graag werk van jou!

✓ Innovatief onderwijs                ✓ Praktijk als leeromgeving

✓ Kleinschalig met persoonlijke begeleiding         ✓ Hoge baankans

Aanmelden voor de opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg

Via de aanmeldbutton hieronder meld je je direct aan voor een opleiding op het Astrum College. In het veld opmerkingen geef je aan dat je kiest voor de opleiding Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg (BOL).

Aanmelden ->

Deze studie in cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over deze opleiding en de kans op een baan en stage in de regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Maatschappelijke Zorg - BOL

Zorg & Technologie

Studenten Astrum College leren werken met nieuwste zorgsystemen

Zorg & Technologie

Bij het Astrum College komen Zorg & Technologie samen in de opleiding. Zo ben jij klaar voor de toekomst!

Meer info