Begeleider gehandicaptenzorg Velp

Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg (BBL) - Velp

Aanmelden

Je kunt je voor het lopende schooljaar 2021-2022 nog aanmelden voor deze opleiding. Kies bij het aanmelden voor schooljaar 2021-2022 en kies het startmoment van jouw keuze.

Vanaf schooljaar 22-23 gaat deze opleiding verder onder de naam Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg

Sta jij sterk in je schoenen en kun je je goed verplaatsen in anderen? Dan ben jij geknipt voor de BBL-opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg. De zorg is altijd in beweging en jij bent er om je cliënten en hun familie erin wegwijs te maken. Je leert vooral in de praktijk, waardoor je na de opleiding al snel aan de slag kunt gaan.

Iets voor jou als je:

✓ Betrokken en assertief bent            ✓ Graag de leiding neemt 

✓ Het liefst in de praktijk leert ✓ Goed kunt omgaan met lastige situaties

 Over de opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg

Tijdens de niveau 4-opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg leer je ondersteunende, activerende zorg te bieden aan je cliënten. Het gaat om mensen van alle leeftijden met een lichamelijke, verstandelijke, zintuiglijke of meervoudige beperking. Soms komen er ook psychische of gedragsproblemen bij kijken. Je merkt het al: beperkingen kunnen complex zijn.

Om de zorg voor je cliënten in goede banen te leiden speel je een coördinerende rol. Dit doe je aan de hand van een zorgplan, dat je opstelt in samenwerking met de cliënt en/of diens familie. Om dit zo effectief mogelijk te doen leer je alles over de communicatie met deze bijzondere doelgroep.

Om jou klaar te stomen tot een professionele, deskundige begeleider geven we je de nodige kennis en vaardigheden mee. Vraag- en oplossingsgericht werken speelt een belangrijke rol, zodat je jouw cliënten efficiënt leert begeleiden. Daarnaast doe je ervaring op met:

  • Sociaal-agogische vaardigheden (veranderingsprocessen bij mensen)
  • Ontwikkelingspsychologie
  • Methodisch begeleiden
  • Persoonlijke verzorging
  • Feedback geven en ontvangen

Ook aan sport en spel, kunst, drama en muziek wordt aandacht besteed tijdens deze opleiding. Tot slot leer je voornamelijk in de praktijk, zodat je straks alle ervaring in huis hebt om direct aan de slag te gaan.

Jouw carrière als persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg

Er zijn verschillende plekken waar je aan de slag kunt gaan na de opleiding tot persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg. Mensen met jouw diploma gaan bijvoorbeeld aan het werk als individueel begeleider, maar ook als groepsleider of coördinerend begeleider. Je neemt in deze functies een leidende rol aan waarbij je ook collega’s aanstuurt.

Doorleren na mbo persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg

Wil je graag doorleren na de de mbo-opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg? Dan kun je doorstromen naar het hbo. Hbo-Verpleegkunde en hbo-Social Work zijn voorbeelden van opleidingen die goed aansluiten.

Waarom de opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg op het Astrum College?

De praktijk van de zorg verandert voortdurend. Tijdens de mbo-opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg zorgen wij dat jij straks klaar bent om op de veranderingen in te spelen tijdens de begeleiding van je cliënten. Je leert daarom vooral in de praktijk en krijgt daarnaast innovatief onderwijs. We geven je volop persoonlijke begeleiding, zodat je er niet alleen voor staat. Wij maken graag werk van jou!

✓ De praktijk als klaslokaal                ✓ Kleine klassen met veel persoonlijke begeleiding

✓ Innovatief onderwijs                         ✓ Zeer goede baankans

Aanmelden voor de opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg

Via de aanmeldbutton hieronder meld je je direct aan voor een opleiding op het Astrum College. In het veld opmerkingen geef je aan dat je kiest voor de opleiding Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg (BBL).

Aanmelden ->

Voor de opleidingen Begeleider Gehandicaptenzorg, Begeleider Specifieke Doelgroepen, Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg en Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen wordt het Basisdeel gezamenlijk aangeboden.

Studie in cijfers Maatschappelijke zorg BBL-4

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Maatschappelijke zorg BBL