Pedagogisch medewerker kinderopvang Velp

Pedagogisch medewerker kinderopvang (BBL) - Velp

Aanmelden

Heb je altijd al met kinderen willen werken? Als pedagogisch medewerker kinderopvang leer jij kinderen te begeleiden en te ondersteunen tijdens hun tijd op de opvang. Je ontdekt hoe je kinderen een positieve en veilige omgeving biedt met leuke activiteiten. Zo gaan ze straks fluitend naar de opvang!

Iets voor jou als je:

✓ Graag met kinderen werkt             ✓ Graag samenwerkt

✓ Zorgzaam en verantwoordelijk bent         ✓ Je makkelijk flexibel opstelt

De opleiding pedagogisch medewerker kinderopvang

In drie jaar stomen we je klaar om aan de slag te gaan met kinderen in de leeftijd 0 tot 12. Je leert hen een fijne en veilige plek te bieden. Hiervoor ontwikkel je activiteiten, waarbij je de kinderen begeleidt. Je leert te communiceren met de kinderen én hun ouders, zodat beide zich bij jou op hun gemak voelen.

Als pedagogisch medewerker moet je je houden aan een serie voorschriften. Tijdens de opleiding vertellen we je hier alles over en laten we je zien hoe je ze opvolgt. Je doet lekker veel praktijkervaring op, zodat je na het behalen van je diploma helemaal klaar bent voor het echte werk.

Jouw carrière als pedagogisch medewerker kinderopvang 

Met dit diploma kun je aan de slag gaan in de kinderopvang. Daaronder valt bijvoorbeeld:

  • Een kinderdagverblijf;
  • Een peuterspeelzaal;
  • Buitenschoolse opvang.

De kinderen waar je mee werkt zijn tussen de 0 en 12 jaar oud. Deze jonge doelgroep volg je in hun ontwikkeling, waardoor je ze goed leert kennen. Je schakelt met de ouders en stemt de opvoeding en verzorging van de kinderen af op hun wensen.

Zelfredzaamheid is iets waar kinderen al jong in worden gestimuleerd en jij kunt hieraan een belangrijke bijdrage leveren.

Je verzint activiteiten die niet alleen leuk, maar ook leerzaam zijn. Hierdoor kunnen de kinderen zich in de tijd dat je hen begeleidt enorm ontwikkelen. Een mooie taak!

Doorleren na de opleiding Pedagogisch medewerker kinderopvang?

Na het behalen van je diploma kun je ervoor kiezen om door te stromen naar de niveau 4-opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker.

Waarom de opleiding pedagogisch medewerker kinderopvang op het Astrum College?

Met de mbo niveau 3-opleiding tot pedagogisch medewerker kinderopvang word jij klaargestoomd voor het altijd dynamische pedagogisch werk. Je krijgt vernieuwend onderwijs en doet veel praktijkervaring op, zodat je na het behalen van je diploma gemakkelijk doorstroomt. Het Astrum maakt werk van jou!

✓ Veel praktijkonderwijs                ✓ Brede carrièremogelijkheden

✓ Kleinschalig met persoonlijke begeleiding  ✓ Veel vacatures in jouw vakgebied