Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Pedagogisch medewerker kinderopvang

Je ontdekt hoe je kinderen een positieve en veilige omgeving biedt met leuke activiteiten. Zo gaan ze straks met veel plezier naar de opvang!

Voor deze opleiding schrijf je je in op het dossiernummer pedagogisch werk. Het eerste jaar is een jaar waarin je kennis maakt met het werkveld van pedagogisch werk. Na het eerste jaar maak je een keuze voor de specifieke opleiding.

Iets voor jou als je:

 • Graag met kinderen werkt
 • Graag samenwerkt
 • Zorgzaam en verantwoordelijk bent
 • Je makkelijk flexibel opstelt

DE OPLEIDING PEDAGOGISCH MEDEWERKER KINDEROPVANG

In drie jaar stomen we je klaar om aan de slag te gaan met kinderen in de leeftijd 0 tot 12. Je leert hen een fijne en veilige plek te bieden. Hiervoor ontwikkel je activiteiten, waarbij je de kinderen begeleidt. Je leert te communiceren met de kinderen Γ©n hun ouders, zodat beide zich bij jou op hun gemak voelen.

Als pedagogisch medewerker moet je je houden aan een serie voorschriften. Tijdens de opleiding vertellen we je hier alles over en laten we je zien hoe je ze opvolgt. Je doet lekker veel praktijkervaring op, zodat je na het behalen van je diploma helemaal klaar bent voor het echte werk.

JOUW CARRIÈRE ALS PEDAGOGISCH MEDEWERKER KINDEROPVANG 

Met dit diploma kun je aan de slag gaan in de kinderopvang. Daaronder valt bijvoorbeeld:

 • Een kinderdagverblijf;
 • Een peuterspeelzaal;
 • Buitenschoolse opvang.

De kinderen waar je mee werkt zijn tussen de 0 en 12 jaar oud. Deze jonge doelgroep volg je in hun ontwikkeling, waardoor je ze goed leert kennen. Je schakelt met de ouders en stemt de opvoeding en verzorging van de kinderen af op hun wensen.

Zelfredzaamheid is iets waar kinderen al jong in worden gestimuleerd en jij kunt hieraan een belangrijke bijdrage leveren.

Je verzint activiteiten die niet alleen leuk, maar ook leerzaam zijn. Hierdoor kunnen de kinderen zich in de tijd dat je hen begeleidt enorm ontwikkelen. Een mooie taak!

DOORLEREN NA DE OPLEIDING PEDAGOGISCH MEDEWERKER KINDEROPVANG?

Na het behalen van je diploma kun je ervoor kiezen om door te stromen naar de niveau 4-opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker.

WAAROM DE OPLEIDING PEDAGOGISCH MEDEWERKER KINDEROPVANG OP ASTRUM COLLEGE?

Met de mbo niveau 3-opleiding tot pedagogisch medewerker kinderopvang word jij klaargestoomd voor het altijd dynamische pedagogisch werk. Je krijgt vernieuwend onderwijs en doet veel praktijkervaring op, zodat je na het behalen van je diploma gemakkelijk doorstroomt. Astrum College maakt werk van jou!

 • Veel praktijkonderwijs
 • Brede carriΓ¨remogelijkheden
 • Kleinschalig met persoonlijke begeleiding
 • Veel vacatures in jouw vakgebied

FACT & FIGURES

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Astrum College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info