Onderwijsassistent Velp

Onderwijsassistent (BOL) - Velp

Aanmelden

Ben jij goed met kinderen en jongeren en heb je altijd al in het onderwijs willen werken? Dan is de opleiding tot onderwijsassistent iets voor jou. Als onderwijsassistent zorg jij ervoor dat leerlingen de aandacht en begeleiding krijgen die ze nodig hebben voor een fijne schooltijd. Zo word jij die veelzijdige, onmisbare kracht in de klas!

Iets voor jou als je:

✓ Graag werkt met kinderen en jongeren       ✓ Goede sociale vaardigheden hebt

✓ Sterk in je schoenen staat                  ✓ Een kei bent in samenwerken

Over de opleiding onderwijsassistent

Tijdens deze mbo niveau 4-opleiding tot onderwijsassistent leer je leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden bij hun schoolwerk. Je bedenkt activiteiten en opdrachten die hen ondersteunen bij het leren. Je leert efficiënt te plannen en rapporteren en volgt allerlei theorievakken en workshops.

Het is fijn als je goede taal- en rekenvaardigheden hebt. Naast taal en rekenen komen de volgende vakken aan bod:

 • Schrijven
 • Aardrijkskunde
 • Geschiedenis
 • Natuur
 • Techniek

Tot slot loop je een groot deel van je opleiding stage en ben je bezig met praktijkopdrachten. Zo ben je straks helemaal voorbereid op de praktijk en kun je snel aan de slag gaan!

Jouw carrière als onderwijsassistent

Na het afronden van de opleiding tot onderwijsassistent kunt je aan de slag gaan in het regulier onderwijs, in het speciaal onderwijs, op een middelbare school of in het mbo. Speciaal onderwijs is er voor leerlingen met een beperking of leer- en gedragsmoeilijkheden, dus als jij veel affiniteit hebt met deze doelgroep, is het speciaal onderwijs echt iets voor jou.

Je begeleidt leerlingen zowel individueel als in groepjes. Het is maar net waar de situatie om vraagt. Als je eenmaal aan het werk bent, kun je worden toegewezen aan een vaste klas, maar ook aan meerdere groepen. Je werkt nauw samen met de leraren en voert je taken zelfstandig uit. Daarnaast maak je deel uit van een team.

De taken van een onderwijsassistent zijn heel divers. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Het observeren van leerlingen en je bevindingen bespreken met de leerkracht
 • Het geven van extra uitleg bij verschillende vakken
 • Hulp bij het organiseren van activiteiten
 • Het nakijken en verwerken van gemaakt werk
 • Toezicht houden bij het buiten spelen
 • Leerlingen helpen lezen en rekenen op hun (hogere of lagere) niveau
 • Leerlingen helpen om meer zelfstandig en zelfredzaam te worden

Doorleren na mbo onderwijsassistent

Heb je de mbo-opleiding onderwijsassistent succesvol afgerond en wil je meer? Dan kun je doorstromen naar het hbo. De pabo, een lerarenopleiding of een opleiding pedagogie sluiten mooi aan.

Waarom de opleiding onderwijsassistent aan het Astrum College?

Met de mbo-opleiding tot onderwijsassistent word jij klaargestoomd voor de altijd dynamische onderwijssector. Je krijgt vernieuwend onderwijs en doet veel praktijkervaring op, zodat je gemakkelijk doorstroomt na het behalen van je diploma. Het Astrum maakt werk van jou!

✓ Veel praktijkonderwijs                                    ✓ Brede carrièremogelijkheden

✓ Kleinschalig met persoonlijke begeleiding    ✓ Veel vacatures in jouw vakgebied

Aanmelden voor de opleiding tot onderwijsassistent

Via de aanmeldbutton meld je je direct aan voor deze opleiding op het Astrum College.

Studie in Cijfers Pedagogisch werk BOL-4

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Pedagogisch werk BOL