Mediavormgever (BOL) - Velp

Aanmelden

Ben jij een echte creatieveling en wil je leren de tofste projecten vorm te geven? Dan is de mbo niveau 4-opleiding tot mediavormgever iets voor jou! Je leert tijdens de opleiding alles over grafische vormgeving, Interactieve vormgeving, fotografie, audiovisuele vormgeving en nog veel meer. Zo ben jij straks een voorloper op het gebied van mediavormgeving.

Iets voor jou als je:

✓ Creatief bent                             ✓ Communicatief sterk bent

✓ Graag onderneemt                   ✓ Goed kunt inspelen op de wensen van anderen

Over de opleiding tot mediavormgever

Tijdens de opleiding tot mediavormgever leer je de fijne kneepjes van vormgeving voor de verschillende media. Adobe software staat centraal, dus word je hierin snel wegwijs gemaakt. Zo kun je beeld, geluid en tekst gaan combineren tot de mooiste media-uitingen.

Mediavormgeving is een breed veld. Daarom leer je tijdens de opleiding alles over:

  • Grafisch design
  • Interaction design
  • Fotografie
  • Audiovisueel design
  • Typografie
  • Vaktheorie
  • Ondernemerschap

Daarnaast leer je professioneel samenwerken met collega’s en opdrachtgevers. Daar hoort ook communicatie en projectmanagement bij. Je leert je ideeën presenteren, feedback ontvangen en deze verwerken. Planningen maken en zorgen dat iedereen op de hoogte is van de voortgang van jouw project. Het doel is immers dat je de wensen van de klant gaat omzetten naar een mooi product en dat je kunt werken met een deadline, ook als je met verschillende disciplines werkt.

Jouw carrière als mediavormgever

Mensen met dit diploma gaan vaak aan de slag bij ontwerp-, webdesign- of reclamebureaus. Maar ook multimediabedrijven, audiovisuele bedrijven, drukkerijen en uitgeverijen zijn werkplekken die aansluiten op deze opleiding.

Je kunt in teamverband gaan werken of als freelancer. Omdat je een echte allrounder bent, zijn de mogelijkheden heel breed!

Doorleren na mbo mediavormgever

Ben je nog niet uitgeleerd? Na de mbo-opleiding tot mediavormgever kun je doorstromen naar de meeste hbo-opleidingen. Denk bijvoorbeeld aan Mediatechnologie, Communication and Mediadesign of een kunstacademie.

Waarom de opleiding mediavormgever op het Astrum College?

Iedereen heeft een eigen manier van leren. Op het Astrum College spelen we daar op in. Wil je graag meer aandacht besteden aan theorie of wil je juist liever de praktijk in? Ben je goed op weg of kun je wat extra begeleiding gebruiken? Het is allemaal mogelijk. Zo maken we samen met jou werk van jouw dromen en talenten.

✓ Kleinschalig onderwijs                           ✓ Een goede mix van theorie en praktijk

✓ Een eigen studieloopbaanbegeleider    ✓ Leren op jouw eigen manier

Aanmelden voor de mbo opleiding mediavormgever

Via de aanmeldbutton meld je je direct aan voor deze opleiding op het Astrum College.

 

 

 

 

Bijsluiter