Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

mbo-verpleegkundige

Op Astrum College volg je een verpleegkundige opleiding (mbo niveau 4) in Velp waarmee je straks Γ©cht vooroploopt in zorg en welzijn.

Wil jij dit schooljaar (2023-2024) nog starten met deze BBL-opleiding. Meld je dan hier aan.

Wil je je aanmelden voor volgend schooljaar? Klik dan op aan de rechterkant van deze pagina op de knop 'aanmelden'.

Iets voor jou als je:

 • Flexibel en praktisch bent ingesteld
 • Stevig in je schoenen staat
 • Graag met anderen samenwerkt
 • Zelfstandig ook goed kunt werken

OVER DE OPLEIDING VERPLEEGKUNDIGE NIVEAU 4

Als verpleegkundige werk je in grote mate zelfstandig. Je voert het behandel- en zorgplan vakkundig en volgens de beroepscode uit. Tijdens de opleiding leer je wat dit inhoudt.

De opleiding verpleegkunde is beroepsgericht, dit betekent dat de lessen worden vormgegeven vanuit het beroepsveld. Je voert veel praktijkopdrachten uit, zowel zelfstandig als in groepjes. Je volgt verschillende theorie- en vaardigheidslessen zoals het opstellen van een verpleegplan, verpleegtechnische handelingen, klinisch redeneren en anatomie, fysiologie en pathologie. Via schoolopdrachten en vaardigheidsinstructies word je goed voorbereid op het toepassen van de beroepsprestaties en examens in de praktijk.

Verdieping

Je maakt kennis met verschillende werkvelden en doelgroepen. Later in de opleiding verdiep je je in één daarvan:

 • Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)
 • Gehandicaptenzorg (GHZ)
 • Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT)
 • Ziekenhuis (ZH)

Kies jij voor bol of bbl?

BOL
BBL

JOUW CARRIÈRE ALS MBO-VERPLEEGKUNDIGE

Als verpleegkundige mbo is jouw werkterrein breed en heb je een goede kans op een baan. Aan het eind van de opleiding ontvang je een ongedeeld diploma, wat betekent dat je in alle branches aan het werk kunt. Zo kun je aan de slag als verpleegkundige in een ziekenhuis, verzorgingshuis, verpleeghuis of de thuiszorg. Ook in de geestelijke gezondheidszorg en de gehandicaptenzorg kun je als verpleegkundige aan het werk. 

DOORLEREN NA DE OPLEIDING VERPLEEGKUNDE MBO 4

Na de opleiding verpleegkundige op niveau 4 van het mbo, kun je doorstromen naar een hbo-opleiding verpleegkunde. Je kunt je ook gaan specialiseren, bijvoorbeeld tot ambulanceverpleegkundige of kinderverpleegkundige.

WAAROM DE VERPLEEGKUNDE-OPLEIDING OP ASTRUM COLLEGE?

Onze vooruitstrevende visie op zorg en welzijn geeft jou een streepje voor. Dat zie je terug in ons breed aanbod innovatieve opleidingen, de uitgebreide praktijkmogelijkheden en de meest moderne praktijkruimtes. Ook is er veel ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling, omdat Astrum een kleinschalig georganiseerde omgeving is. Zo maken wij werk van jou.

 • Innovatieve opleidingen zorg en welzijn
 • Praktijk als leeromgeving
 • Moderne praktijkruimtes
 • Kleinschalig mbo, grote kansen 

FACTS & FIGURES

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

Zorg & welzijn

Bekijk alle zorg & welzijn opleidingen van Astrum College.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Astrum College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info