Leidinggevende leisure & hospitality (BOL) - velp

Aanmelden

Iets voor jou?

Met jouw dienstverlenende instelling kies jij voor een verantwoordelijke functie in een recreatiebedrijf. Jij bent gastvrij, enthousiast, sociaal, creatief, communicatief, organisatorisch sterk en proactief. Leidinggeven en organiseren zit in je bloed, daarnaast heb je ook commercieel en zakelijk inzicht. 

De opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality 

Je wordt opgeleid tot een professionele manager die zorgdraagt voor het personeel en de financiën en verantwoordelijk is voor diverse afdelingen binnen een recreatiebedrijf. Je werkt aan leidinggevende capaciteiten en krijgt tegelijk alle ruimte om je creativiteit en inlevingsvermogen te ontwikkelen. Je leert animatieprogramma’s en evenementen op een professionele wijze samenstellen, promoten, organiseren en uitvoeren. Ook het uitvoeren van financiële en administratieve taken, zoals het bewaken van budgetten en het maken van een begroting komen aan bod. Tijdens de opleiding worden sociale, communicatieve en commerciële vaardigheden getraind. Ook leer je hoe je klachten op correcte wijze afhandelt. Je krijgt vakken als marketing, verkoop, presentatie, dans en sport- & spelorganisatie (indoor & outdoor). Naast Engels volg je een moderne vreemde taal (Spaans of Duits). Je loopt stage bij erkende leerbedrijven in de toeristisch-recreatieve sector. Ook binnen de opleiding wordt veel praktijkgericht gewerkt met projecten en simulaties. Zo krijg jij alle gelegenheid om een uitstekende beroepshouding te ontwikkelen. 

Je leert evenementen samenstellen, promoten, organiseren en uitvoeren

Jouw carrière 

Als leidinggevende leisure & hospitality werk je op een camping of bungalowpark, in een hotel of bij een attractiepark in binnen- of buitenland. Hier heb je een afwisselende baan. Je ontvangt gasten, handelt eventuele klachten af en organiseert, promoot en plant activiteiten en geeft leiding aan personeel. Je bent alert op trends en ontwikkelingen in de omgeving en/of bij andere afdelingen van de organisatie en vertaalt deze naar mogelijkheden voor het activiteitenprogramma. Deze activiteiten zijn goed georganiseerd en volgens plan uitgevoerd. Ze sluiten aan bij de wensen van de gast en ontwikkelingen in de omgeving. Je hebt niet alleen praktische kennis, maar weet ook alles over financiën en marketing. 

Doorleren? 

Met dit diploma kun je doorstromen naar verschillende hbo-opleidingen, zoals pabo, hbo Vrijetijdsmanagement of NHTV eventmanagement. 

Maatwerk voor havo-leerlingen

Maatwerk voor havo-leerlingen

Maatwerk voor havo-leerlingen

Het Astrum College in Velp biedt maatwerktrajecten voor havisten aan. Hierbij kan sprake zijn van versnelling, verdieping of verbreding van de opleiding.

Meer info