Kok (BOL) - Velp

Aanmelden

DE OPLEIDING KOK

Als lekker eten en koken je lust en je leven is, zou het zomaar je droom kunnen zijn om daar je beroep van te maken. Met de opleiding Kok kun je die droom in de praktijk brengen. Bij het kleinschalige Astrum College ben je van harte welkom, met alles wat bij jou hoort en past. Gewoon, zoals je bent. Met jouw eigenheid en persoonlijke behoeften om het tot professioneel kok à la 21e eeuw te schoppen.

Iets voor jou?

Je vraagt je misschien af of de koksopleiding iets voor jou is. Heb je altijd al in een professionele keuken willen staan en kun je omgaan met werkdruk? Ben je nauwkeurig en flexibel en werk je graag in een team? Als tevreden gasten ook nog eens zorgen voor een lach op je gezicht (en jij bij hen!) dan past de opleiding kok waarschijnlijk bij jou. Bij het Astrum College volg je mbo-onderwijs dat naadloos aansluit op jouw wensen en behoeften. Met extra zorg of juist extra uitdaging. Wij laten je graag maximaal groeien en jezelf ontwikkelen. Als persoon én professional.

Let op: Het is helaas niet mogelijk om je voor deze opleiding aan te melden voor het schooljaar 2021/2022. Heb je een vraag? Stuur dan een mail met jouw vraag naar steljevraag@astrumcollege.nl.

In het kort

Tijdens de opleiding kok bij het Astrum College krijg je een dynamische onderwijsmix van theorie en praktijk. Voorbeeld? Je leert over bereidingstechnieken, ingrediënten, professionele keukenapparatuur, dranken, veiligheid en hygiëne. Je gaat gerechten voorbereiden, klaarmaken en doorgeven. Ook leer je hoe je bestellingen opruimt en voorraden bijhoudt. Zie je jezelf al rondlopen als kok?

Daarnaast volg je de algemene vakken Nederlands, rekenen en burgerschap. Tijdens de opleiding kun je ook keuzedelen volgen om meer te leren in jouw vakgebied. Het vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en het vergemakkelijkt de doorstroom naar een vervolgopleiding. Je krijgt een studieloopbaanbegeleider die je helpt bij het maken van studiekeuzes en bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Bij het Astrum College maken we werk van jou!

Jouw carrière

Na het afronden van je koksopleiding kun je eindelijk officieel als kok aan de slag bij een restaurant, hotel of bedrijfskeuken. Hoe ziet dat eruit? Samen met je keukenteam voer je voorbereidende, productie- en afrondende werkzaamheden uit. Je bereidt gerechten en werkt ze af voor uitgifte aan de gasten. En natuurlijk zorg je voor een nette werkomgeving, zodat je hygiënisch kunt werken. Ook beheer je voorraden en zorg je voor een goede planning van de dagelijkse werkzaamheden. Al zin om met de opleiding te beginnen?

Studie in cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Keuken BOL

Een kijkje in de keuken bij opleidingen Horeca | Astrum College

La Rana

La Rana

Restaurant La Rana

La Rana is het leerrestaurant van het Astrum College. Studenten van de opleiding Horeca runnen het restaurant.

Lees verder