Commerciële dienstverlening Niveau 4 Velp

Junior accountmanager (BOL) - Velp

Aanmelden

De opleiding junior accountmanager is helemaal jouw ding als je een vlotte prater bent, een commerciële instelling hebt en graag contact met klanten legt en onderhoudt. Met de inzichten die je opdoet weet jij straks precies hoe je moet onderzoeken, adviseren en verkopen.

Iets voor jou als je:

✓ Eenvoudig contact legt              ✓ Je mondeling en schriftelijk goed uit kunt drukken

✓ Representatief bent                   ✓ Een goed commercieel inzicht hebt

Over de opleiding junior accountmanager

Een groot deel van het beroep junior accountmanager bestaat uit contact met klanten. Daarom leer je tijdens de opleiding alles wat daarbij komt kijken. Er is aandacht voor commerciële vaardigheden, zakelijk communiceren in het Nederlands en Engels en concrete werkzaamheden van een accountmanager. Je leert onder andere:

  • Onderzoek doen naar de klant
  • Verkoopgesprekken voeren
  • Prijsonderhandelingen aangaan
  • Offertes opstellen en hierover onderhandelen

Op deze junior accountmanager opleiding werk je aan opdrachten en oefen je volop in de praktijk. Marketing, sales en marktonderzoek kennen straks voor jou geen geheimen meer!

Jouw carrière als accountmanager

Na je opleiding ga je aan het werk bij een commerciële afdeling in het midden- en kleinbedrijf (mkb) of in het grootbedrijf. Tijdens jouw werk doe je zaken met andere bedrijven (business-to-business, of B2B). Samen met je collega’s – het accountteam – bedien je een aantal van deze klanten, waarmee je intensief contact onderhoudt. Dat kan telefonisch, maar je zult ook veel onderweg of op bezoek bij klanten (accounts) zijn.

Je informeert hen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de diensten en producten die jouw bedrijf verkoopt. Je maakt plannen en analyses, denkt in verkooptrajecten mee over totaaloplossingen en probeert zoveel mogelijk toegevoegde waarde te leveren. Ook aftersales is een belangrijke taak in jouw pakket.

Naast het contact met klanten, doe je marktonderzoek en bestudeer je recente ontwikkelingen op de markt. Zo signaleer je nieuwe businesskansen voor de organisatie waar je werkt.

Doorleren na je junior accountmanager mbo

Heb je de mbo-opleiding junior accountmanager succesvol afgerond en wil je meer? Dan kun je doorstromen naar het hbo.

Waarom de opleiding accountmanager op het Astrum College?

Met onze mbo-opleiding junior accountmanager pak jij jouw wereldwijde kansen. Je wordt wegwijs gemaakt in de wereld van business, cijfers, verkopen en organiseren – ook op internationaal gebied – en je kunt naar het buitenland voor een reis of stage. Dat terwijl er alle aandacht voor jouw mogelijkheden is. Het Astrum maakt werk van jou!

✓ Internationale stages en opleidingen                ✓ Praktijk als leeromgeving

✓ Kleinschalig met persoonlijke begeleiding ✓ Wereldwijde kansen

Deze studie in cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over deze opleiding en de kans op een baan en stage in de regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Commercie

 

Wordt dit 'm?

Meld je dan hier direct aan!

Twijfel je nog?

Stuur dan een mail met jouw vraag naar steljevraag@astrumcollege.nl

Niet wat je zocht?

Wij kunnen met je meedenken.

Klik hier om hulp te krijgen bij de studiekeuze.

Terug naar alle opleidingen.

Verhaal Rick van Vught

Commerciële dienstverlening Niveau 4 Velp

Het verhaal van Rick

Ik vind het Project Business One Day, heel gaaf. Hier leer je zelf een markt organiseren met inkoop en verkoop.

Lees verder