Commerciële dienstverlening Niveau 4 Velp

Junior accountmanager (BOL) - Velp

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij legt eenvoudig contact en kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken. Je bent representatief en je hebt een goed commercieel inzicht. 

De opleiding Junior accountmanager

Een groot deel van dit beroep bestaat uit contact met klanten. Daarom leer je onderzoek doen naar de klant, maar ook hoe je een verkoopgesprek voert en prijsonderhandelingen aangaat. Naast de aandacht voor commerciële vaardigheden, leer je ook hoe je een offerte opstelt en hierover onderhandelt. Marketing, sales en marktonderzoek kennen straks voor jou geen geheimen meer. Tijdens de opleiding leer je alles over zakelijk communiceren in het Nederlands en Engels. Je werkt aan opdrachten en oefent volop in de praktijk. 

Jouw carrière 

Jij gaat aan het werk bij een commerciële afdeling in het midden- en kleinbedrijf (MKB) of in het grootbedrijf. Tijdens jouw werk doe je zaken met andere bedrijven (business-to-business). Je bent veel onderweg of op bezoek bij klanten/accounts. Met jouw collega’s (het accountteam) bedien je een aantal klanten, waarmee je intensief contact onderhoudt. Je informeert hen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de diensten of producten die jouw bedrijf verkoopt. Je denkt in verkooptrajecten mee over totaaloplossingen en probeert zoveel mogelijk maatwerk te leveren. Je maakt plannen en analyses. Naast het contact met klanten, onderzoek je de markt en bestudeer je recente ontwikkelingen. Je signaleert ‘new business’ voor de organisatie en voert promotieactiviteiten uit. Ook aftersales is een belangrijke taak in jouw pakket. 

Doorleren? 

Na het behalen van dit diploma kun je doorstuderen aan het hbo. 

Studie in Cijfers Commercie BOL-4

Studie in Cijfers 

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Commercie

Verhaal Rick van Vught

Commerciële dienstverlening Niveau 4 Velp

Het verhaal van Rick

Ik vind het Project Business One Day, heel gaaf. Hier leer je zelf een markt organiseren met inkoop en verkoop.

Lees verder