Helpende Zorg & Welzijn

Helpende Zorg & Welzijn (BOL) - Velp

Aanmelden

Als jij jezelf in de verpleging of verzorging ziet werken omdat je anderen graag helpt, is de opleiding helpende zorg en welzijn niveau 2 echt aan jou besteed. Tijdens deze opleiding ga je veel praktijkervaring opdoen en word je helemaal voorbereid op een toekomst in zorg en welzijn.

Iets voor jou als je:

✓ Zorgzaam, creatief en flexibel bent  ✓ Makkelijk contact legt 

✓ Goed kunt organiseren en plannen ✓ Graag in teamverband werkt

Over de opleiding helpende zorg en welzijn niveau 2

Tijdens de opleiding helpende zorg en welzijn niveau 2 leer jij hoe je ondersteuning moet bieden bij huishoudelijk, facilitaire of sociale activiteiten. Soms betekent dat bijvoorbeeld cliënten helpen bij de persoonlijke verzorging, maar ook hoe je cliënten het beste kunt begeleiden. Daarnaast leer je hoe je goed samenwerkt met collega’s.

Je volgt – naast vakken als het begeleiden van activiteiten, huishoudkunde en persoonlijke verzorging – ook Nederlands, rekenen en burgerschap. Zo heb jij straks alle kennis in huis om aan de slag te gaan.

Deze mbo-opleiding helpende zorg en welzijn niveau 2 is een BOL-opleiding. BOL staat voor ‘beroepsopleidende leerweg’. Dat betekent dat je naar school gaan afwisselt met stageperiodes. De opleiding is namelijk voor een groot deel gericht op het opdoen van praktijkervaring. Je voert zelfstandig en in groepjes opdrachten uit en je loopt stage bij een erkend leerbedrijf.

Jouw carrière als helpende zorg en welzijn

Na deze mbo 2-opleiding tot helpende ben jij helemaal klaar voor een toekomst in zorg en welzijn. In een verzorgingshuis, verpleeghuis, de thuiszorg, een woonzorgcentrum, de kinderopvang of een woonvorm voor begeleid wonen. Waar je ook gaat werken, jij hebt zicht op een baan waar je veel voldoening uithaalt!

Waarom de opleiding helpende niveau 2 bij het Astrum College?

Onze vooruitstrevende visie op zorg en welzijn geeft jou een streepje voor. Dat zie je terug in ons breed aanbod innovatieve opleidingen, de uitgebreide praktijkmogelijkheden en de meest moderne praktijkruimtes. Ook is er veel ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling, omdat het Astrum een kleinschalig georganiseerde omgeving is. Zo maken wij werk van jou.

✓ Innovatieve opleidingen zorg en welzijn    ✓ Praktijk als leeromgeving

✓ Moderne praktijkruimtes                  ✓ Kleinschalig mbo, grote kansen

Beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar (numerus fixus)

Voor deze opleiding is voor schooljaar 2023-2024 een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar, namelijk 55. Dit heeft te maken met het aantal beschikbare stageplaatsen. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding. Daarbij hanteren we een wachtlijst van 55 plaatsen.

Deze studie in cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over deze opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Dienstverlening

Wordt dit 'm?

Meld je dan hier direct aan!

Twijfel je nog?

Stuur dan een mail met jouw vraag naar steljevraag@astrumcollege.nl

Niet wat je zocht?

Wij kunnen met je meedenken.

Klik hier om hulp te krijgen bij de studiekeuze.

Terug naar alle opleidingen.

Zorg & Technologie

Studenten Astrum College leren werken met nieuwste zorgsystemen

Zorg & Technologie

Bij het Astrum College komen Zorg & Technologie samen in de opleiding. Zo ben jij klaar voor de toekomst!

Meer info