Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Helpende Zorg en Welzijn

Het gaat hierbij om een mbo-2 opleiding waarbij de focus ligt op het opdoen van praktijkervaring. Hiermee ben jij helemaal klaar voor een toekomst in zorg en welzijn.

Meld je hier aan voor de BBL-opleiding wanneer je dit schooljaar (2023-2024) nog wil starten.Β 

Wil je volgend schooljaar (2024-2025) starten? Meld je dan aan door de aanmeldknoppen aan de rechterkant van deze pagina.

Iets voor jou als je:

  • Goed kunt organiseren en plannen
  • Zorgzaam, creatief, flexibel en praktisch ingesteld bent
  • Graag in teamverband werkt
  • Makkelijk contact legt

OVER DE OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN

Tijdens de opleiding helpende zorg en welzijn niveau 2 leer jij hoe je ondersteuning moet bieden bij huishoudelijk, facilitaire of sociale activiteiten. Soms betekent dat bijvoorbeeld cliΓ«nten helpen bij de persoonlijke verzorging, maar ook hoe je cliΓ«nten het beste kunt begeleiden. Daarnaast leer je hoe je goed samenwerkt met collega’s.

Je volgt – naast vakken als het begeleiden van activiteiten, huishoudkunde en persoonlijke verzorging – ook Nederlands, rekenen en burgerschap. Zo heb jij straks alle kennis in huis om aan de slag te gaan.

BBL-OPLEIDING

De opleiding helpende zorg en welzijn wordt aangeboden in een BOL- en BBL-variant. BBL staat voor β€˜beroepsbegeleidende leerweg’. Dat betekent dat de opleiding voor een groot deel is gericht op het opdoen van praktijkervaring. Tijdens de opleiding voer je zowel zelfstandig als in groepjes opdrachten uit.

Daarnaast werk je het grootste deel van de week bij een erkend leerbedrijf. Je gaat één of twee dagen naar school en staat de rest van de tijd op de werkvloer. Zo breng je je kennis meteen in praktijk. Belangrijk: je moet zelf zorgen voor een betaalde stageplaats!

JOUW CARRIÈRE ALS HELPENDE ZORG EN WELZIJN

Na deze opleiding tot helpende ben jij helemaal klaar voor een toekomst in zorg en welzijn. In een verzorgingshuis, verpleeghuis, de thuiszorg, een woonzorgcentrum, de kinderopvang of een woonvorm voor begeleid wonen. Waar je ook gaat werken, jij hebt zicht op een baan waar je veel voldoening uithaalt!

WAAROM DE OPLEIDING HELPENDE BIJ HET ASTRUM COLLEGE?

Onze vooruitstrevende visie op zorg en welzijn geeft jou een streepje voor. Dat zie je terug in ons breed aanbod innovatieve opleidingen, de uitgebreide praktijkmogelijkheden en de meest moderne praktijkruimtes. Ook is er veel ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling, omdat het Astrum een kleinschalig georganiseerde omgeving is. Zo maken wij werk van jou.

  • Innovatieve opleidingen zorg en welzijn
  • Praktijk als leeromgeving
  • Moderne praktijkruimtes
  • Kleinschalig mbo, grote kansen

FACT & FIGURES

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Astrum College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info