Pedagogisch medewerker kinderopvang Velp

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker (BBL) - Velp

Aanmelden

Heb je altijd al met kinderen en/of jongeren willen werken? Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker kun jij een belangrijke rol gaan spelen in hun ontwikkeling. Je leert activiteiten op te zetten tijdens de dagelijkse opvang van baby’s, peuters, kinderen of jongeren. Zo bied je veel meer dan alleen maar opvang.

Iets voor jou als je:

✓ Graag met kinderen en jongeren werkt             ✓ Communicatief bent

✓ Goed bent met onverwachte gebeurtenissen         ✓ Stevig in je schoenen staat

Over de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

In drie jaar stomen we je klaar om aan de slag te gaan met de leeftijdscategorie van jouw keuze. Je leert een coördinerende rol aan te nemen en je collega’s aan te sturen. Ook oefen je met het onderhouden van contact met andere instellingen, zoals scholen en zorgverleners.

Je leert professioneel, doelgericht en probleemoplossend te werk te gaan. Bovendien leer je grotendeels in de praktijk bij een erkend leerbedrijf. Zo ben je na het behalen van je diploma helemaal klaar voor het echte werk.

Jouw carrière als Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Met dit diploma kun je aan de slag gaan bij allerlei verschillende instellingen, zoals een:

  • Kinderdagverblijf
  • Peuterspeelzaal
  • Buitenschoolse opvang
  • Basisschool
  • Tieneropvang
  • Kinderdienstencentrum

Je rol is meestal leidinggevend, zowel naar je collega’s als in de begeleiding van de kinderen. Je beheert daarnaast budgetten en ontwikkelt activiteiten die bijdragen aan de ontwikkeling van het kind. Deze activiteiten passen in het vaste dagprogramma volgens de richtlijnen van het pedagogisch beleidsplan van de organisatie.

Als coördinator houd je de kinderen goed in de gaten. Zie je een kind buiten de boot vallen of achterop raken in de ontwikkeling? Dan bespreek je dit met je leidinggevende en de ouders/verzorgers. Zo ben jij het aanspreekpunt voor de kinderen, hun ouders/verzorgers, je collega’s en externe partijen.

Doorleren na deze mbo-opleiding niveau 4

Heb je je mbo 4-opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker afgerond en wil je verder leren? Dan kun je doorstromen naar diverse hbo-opleidingen, zoals Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening of Pedagogiek.

Waarom de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker op het Astrum College?

Met de mbo niveau 4-opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker word jij klaargestoomd voor het altijd dynamische pedagogisch werk. Je krijgt vernieuwend onderwijs en doet veel praktijkervaring op, zodat je na het behalen van je diploma gemakkelijk doorstroomt. Het Astrum maakt werk van jou!

✓ Veel praktijkonderwijs               ✓ Brede carrièremogelijkheden

✓ Kleinschalig met persoonlijke begeleiding ✓ Veel vacatures in jouw vakgebied

Doorleren na pedagogisch medewerker niveau 4

Met deze opleiding kun je doorstromen naar verschillende hbo-opleidingen. Bijvoorbeeld in de richting van Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening of Pedagogiek.

Aanmelden voor de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Via de aanmeldbutton meld je je direct aan voor deze opleiding op het Astrum College.

Jij biedt dagelijkse opvang aan baby’s, peuters, kinderen of jongeren

Bijsluiter