Opleidingen

Gastheer/-vrouw (BBL) - Velp

Aanmelden

Als gastheer/gastvrouw ben je sociaal, flexibel en een harde werker. Je wilt meer te weten komen over dranken en eten en je maakt het mensen graag naar de zin. Voor jou is de tevreden gast het belangrijkste doel. 

De opleiding Gastheer/Gastvrouw 

Tijdens de bbl-opleiding Gastheer/Gastvrouw, werk je een aantal dagen bij een leerwerkbedrijf en kom je één dag naar school. In twee jaar doe je veel praktijkervaring op en leer je het vak op de werkvloer. Je leert alles over gastvrijheid en het werken met mensen. Jij leert hoe gasten zich welkom voelen en hoe zij het naar hun zin hebben tijdens het eten en drinken. Je leert serveren, advies geven over gerechten, afrekenen, voorraden bijhouden en opbergen, omgaan met klachten en hoe je zorgt voor een schone en veilige horecagelegenheid.  

Op school volg je de algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. Tijdens de opleiding kun je keuzedelen volgen om meer te leren in jouw vakgebied. Het vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en het vergemakkelijkt de doorstroom naar een vervolgopleiding. 

Jouw carrière  

Als gastheer of gastvrouw ben jij het visitekaartje van een restaurant, café, partycentrum, cateraar, congrescentrum of hotel. Je verwelkomt de gasten en begeleidt ze naar hun plaats. Je vertelt wat er op het menu staat, neemt de bestelling op, serveert uit en maakt de rekening op. Je werkt veel samen met collega’s en als er klachten zijn, los jij ze vakkundig op.