Coördinator buurt, onderwijs & sport (BOL) - Velp

Aanmelden

Met jouw liefde voor sporten wil jij in beweging komen én anderen in beweging brengen. Zodat jullie allemaal verder komen. Dan is de opleiding Coördinator Buurt, Onderwijs & Sport op het Astrum College in Velp perfect voor jou. Lees hier alles over deze mbo-opleiding niveau 4.

Iets voor jou als je:

✓ Niets liever doet dan sporten           ✓ Van organiseren houdt

✓ Een afwisselende baan wilt        ✓ Zelfstandig én in een team goed werkt

Over de opleiding buurt, onderwijs en sport

Je start in een gemeenschappelijk basisjaar, waarin je uitgebreid kennis maakt met verschillende soorten sport en beweging voor jong en oud. Je volgt zowel theorie- als praktijklessen. Na het eerste of het tweede jaar ga je door met het profiel Buurt, Onderwijs & Sport (BOS). Als coördinator in deze richting richt je je op het stimuleren van sport- en bewegingsactiviteiten bij allerlei doelgroepen. Jij brengt hen verder door beweging.

Wil je je meer richten op een gezonde leefstijl? Dan kun je ook het profiel Sport, Bewegen & Gezondheid (SBG) kiezen. Lees meer over deze opleiding.

De focus op de opleiding ligt op les- en leidinggeven en op het organiseren van sportactiviteiten. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende keuzedelen, die je naast de algemene vakken volgt en die je aan het einde van een leerjaar afsluit:

 • Fitnessinstructeur A
 • Fitnessinstructeur B (personal trainer)
 • Groepslesdocent
 • Outdoor instructeur
 • Zweminstructeur
 • Zelfverdedigingsinstructeur
 • Taekwondoleraar A (incl. zwarte band)
 • Sportmasseur
 • Voetbal TC3-juniorentrainer
 • Ski-/snowboardinstructeur
 • Instructeur recreatieve activiteiten
 • Onderwijs

Jouw carrière als coördinator BOS

Als sport- & bewegingscoördinator is jouw werkterrein breed. Je gaat bijvoorbeeld aan het werk bij een buurt- of wijkorganisatie, gemeente, provinciale sportraad, buitenschoolse opvang, of in het basisonderwijs als leraarondersteuner gymnastiek. Ook kun je bij een commercieel sportbedrijf, sportvereniging of in de gezondheidszorg aan de slag. Waar dan ook: jij geeft zometeen zelfstandig leiding aan individuele deelnemers of groepen, of in grotere organisaties aan sportleiders en begeleiders.

Doorleren na je mbo niveau 4

Nadat je je diploma voor deze mbo 4-opleiding hebt behaald, kun je verder studeren op het hbo. Bijvoorbeeld de hbo-opleiding sportkunde, sport- en bewegingseducatie of sportmanagement.

Waarom deze opleiding op het Astrum College?

Op het Astrum College vind je kleinschalige opleidingen waar iedereen gelijke kansen krijgt. Jij kent de docenten én de docenten kennen jou. Wij weten waar onze studenten staan. Na een opleiding Buurt, Onderwijs & Sport kom je terecht in een variërend werkterrein, of kun je doorstromen naar een vervolgopleiding. Het Astrum College maakt werk van jou. 

✓ Toegankelijkheid voor iedereen ✓ Praktijk als leeromgeving

✓ Kleinschalig met persoonlijke begeleiding ✓ Wereldwijde kansen

Aanmelden

Via de aanmeldbutton meld je je direct aan voor deze opleiding op het Astrum College.

Toelatingseisen

Nadat je je hebt aangemeld, krijg je een uitnodiging voor een vaardigheidstest. Tijdens deze test worden jouw sporttechnische- en leidinggevende vaardigheden beoordeeld. Daarna is er een intakegesprek en een medische sportkeuring. Als je hier voldoende voor haalt en je de juiste vooropleiding hebt, word je toegelaten op de opleiding.

Studie in Cijfers Sport en bewegen BOL-4

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Sport en bewegen BOL

Emy en Simone Straatman vierdejaars studenten Sport & Bewegen

Emy en Simone vertellen...

"Het opzetten van een zwemlesproject in Zuid-Afrika ws voor ons zo'n unieke kans binnen de opleiding, die hebben we meteen gegrepen!"

Lees hier meer