Commercieel medewerker (BOL) - Velp

Aanmelden

Als vlotte prater met interesse in marketing en sales is er een perfecte opleiding voor jou: de opleiding commercieel medewerker op het Astrum College. Op deze commerciële mbo 3-opleiding geniet jij van aandacht voor ondernemerschap, persoonlijke begeleiding en wereldwijde kansen!

Iets voor jou als je:

✓ Representatief, zelfstandig en proactief bent   ✓ Een vlotte babbel hebt

✓ Over een goed inlevingsvermogen beschikt     ✓ Commercieel kunt denken

Over de opleiding commercieel medewerker

Commercieel medewerker is een opleiding waarin je les krijgt in onder meer marketing, verkooptechniek en zowel persoonlijke als maatschappelijke vorming. Je leert verschillende marktonderzoeksmethodes toepassen, foutloze offertes opstellen, verkoopplannen voorbereiden en verschillende verkooptechnieken gebruiken. Zo krijg je inzicht in marktontwikkelingen, producten, diensten, klanten en organisaties. Terwijl je een klant- en servicegerichte houding ontwikkelt. Met een diploma op zak ben jij helemaal klaar voor een carrière als commercieel medewerker.

Jouw carrière als commercieel medewerker

Wat is een commercieel medewerker eigenlijk? Als commercieel medewerker ben jij het visitekaartje van het bedrijf. Je hebt veel contact met klanten en buigt je over verschillende taken waar je snel tussen kunt schakelen. Jij kunt een goede balans vinden tussen de hoeveelheid tijd die je besteedt aan de klant en wat het contact oplevert. Je ziet commerciële kansen in de markt, ook op langere termijn, en zet deze om naar acties.

Na de opleiding commercieel medewerker kun je terecht in het midden- en kleinbedrijf (MKB) of het grootbedrijf binnen de commerciële of dienstverlenende (faciliterende) sector. Daar werk je op de afdeling marketing of bij verkoop in de buiten- of binnendienst. Vaak ben jij de schakel tussen de interne organisatie (zoals de afdelingen inkoop en logistiek), de buitendienst en de klant.

Commercieel medewerker werkzaamheden

Afhankelijk van waar je precies werkt, zijn je werkzaamheden als commercieel medewerker onder andere:

  • Verkoopgesprekken voeren
  • Klanten te woord staan en adviseren
  • Offertes opstellen en opvolgen
  • Administratie (orders) verwerken
  • Vragen en klachten afhandelen
  • Verkoopplannen opstellen en uitvoeren

Doorleren na de opleiding

De mbo-opleiding commercieel medewerker niveau 3 afgerond? Dan kun je doorstromen naar een commerciële opleiding niveau 4, zoals Junior Accountmanager of International Business & Communication.

Waarom mbo commercieel medewerker op het Astrum College?

Met een van onze commerciële opleidingen pak jij jouw wereldwijde kansen. Je wordt wegwijs gemaakt in de wereld van business, cijfers, verkopen en organiseren – ook op internationaal gebied – en je kunt naar het buitenland voor een reis of stage. Dat terwijl er alle aandacht voor jouw mogelijkheden is. Het Astrum maakt werk van jou!

✓ Internationale stages en opleidingen            ✓ Praktijk als leeromgeving

✓ Kleinschalig met persoonlijke begeleiding ✓ Wereldwijde kansen

Deze studie in cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over deze opleiding en de kans op een baan en stage in de regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Commercieel Medewerker

Wordt dit 'm?

Meld je dan hier direct aan!

Twijfel je nog?

Stuur dan een mail met jouw vraag naar steljevraag@astrumcollege.nl

Niet wat je zocht?

Wij kunnen met je meedenken.

Klik hier om hulp te krijgen bij de studiekeuze.

Terug naar alle opleidingen.