Begeleider specifieke doelgroepen Velp

Begeleider specifieke doelgroepen (BOL) - Velp

Aanmelden

De opleiding begeleider specifieke doelgroepen is echt iets voor jou als je goed met mensen kunt werken, geduldig bent en een respectvolle houding hebt. Je krijgt alle bagage mee om cliënten effectief te kunnen begeleiden, óók als je weerstand krijgt, en om mee te draaien in de steeds veranderende welzijnssector.

Iets voor jou als je:

✓ Gemakkelijk contact legt              ✓ Goed bent met emoties

✓ Geduldig en respectvol bent           ✓ Een dienstverlenende houding hebt

Over de opleiding begeleider specifieke doelgroepen

Als begeleider specifieke doelgroepen houd je je bezig met de begeleiding van mensen met bijvoorbeeld psychische of sociale problemen. Cliënten werken niet altijd mee, dus leer je omgaan met weerstand en onvoorspelbare situaties. Om mensen zo goed mogelijk te helpen, leer je vraaggericht te werken. Daarnaast leer je over:

  • Sociaal-agogische vaardigheden (menselijke veranderingsprocessen)
  • Ontwikkelingspsychologie
  • Methodisch begeleiden
  • Persoonlijke verzorging
  • Feedback ontvangen én geven

Tot slot krijg je algemene vaardigheden mee, zoals manieren om efficiënt, milieubewust en ergonomisch verantwoord je taken uit te voeren. Daar heb je de rest van je leven plezier van!

Jouw carrière als begeleider specifieke doelgroepen

Na deze opleiding tot begeleider specifieke doelgroepen op niveau 3 kun je op allerlei verschillende plekken aan de slag gaan. Je focus ligt meestal op mensen met psychische, sociale of gedragsproblemen. Je helpt cliënten (beter) mee te draaien in de maatschappij door hen te begeleiden bij dagelijkse bezigheden.

Mensen met jouw diploma gaan bijvoorbeeld aan het werk bij asielzoekerscentra of opvangcentra voor dak- en thuislozen. Ook instellingen waar cliënten wonen of komen voor dagbesteding sluiten aan op deze opleiding.

Waarom de opleiding begeleider specifieke doelgroepen op het Astrum College?

Met onze vernieuwende mbo-opleiding begeleider specifieke doelgroepen word jij een voorloper in de welzijnssector. Met onze innovatieve opleidingen spelen we in op actuele thema’s en de wensen vanuit de sector. Omdat je vooral in de praktijk leert, ben je na je opleiding helemaal klaargestoomd voor het werkveld!

✓ Volop persoonlijke begeleiding                ✓ Innovatief onderwijs

✓ Leren in de praktijk                      ✓ Hoge baankans

Aanmelden voor de opleiding begeleider specifieke doelgroepen

Via de aanmeldbutton hieronder meld je je direct aan voor een opleiding op het Astrum College. In het veld opmerkingen geef je aan dat je kiest voor de opleiding Begeleider specifieke doelgroepen (BOL).

Aanmelden 

Doorleren na begeleider specifieke doelgroepen niveau 3

Als je verder wilt leren na deze opleiding, kun je doorstromen naar een niveau 4-opleiding gehandicaptenzorg: persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen of persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg.

Deze studie in cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over deze opleiding en de kans op een baan en stage in de regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Maatschappelijke zorg BOL niveau 3

 

Zorg & Technologie

Studenten Astrum College leren werken met nieuwste zorgsystemen

Zorg & Technologie

Bij het Astrum College komen Zorg & Technologie samen in de opleiding. Zo ben jij klaar voor de toekomst!

Meer info