Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Begeleider maatschappelijke zorg

Iets voor jou?  

Meld je nu aan voor de BBL-opleiding begeleider maatschappelijke zorg. Kies het moment dat jij wil starten.

Meld je nu aan voor de BOL-opleiding begeleider maatschappelijk zorg. Of klik op de button aan de rechterkant van deze opleiding met 'Aanmelden BOL'.

DE OPLEIDING BEGELEIDER MAATSCHAPPELIJKE ZORG

Je leert hoe je groepen en individuen kunt begeleiden in wonen, werken en vrije tijd. Een belangrijk onderdeel is leren communiceren met mensen die weerstand bieden. Je krijgt les in sociaal-agogische vaardigheden (veranderingsprocessen bij mensen), ontwikkelingspsychologie, methodisch begeleiden van cliënten en persoonlijke verzorging. Je leert vraaggericht te werken. En daarbij efficiënt, milieubewust en ergonomisch verantwoord je taken uit te voeren. Om dit alles goed te leren is het belangrijk dat je feedback- en reflectievaardigheden kunt toepassen. Je brengt een groot deel van de opleiding in de praktijk door.  

JOUW CARRIÈRE  

Jij gaat mensen ondersteunen van alle leeftijden met bijvoorbeeld psychische problemen, gedragsproblemen of problemen op sociaal gebied. Je begeleidt hen bij dagelijkse dingen en helpt hen op weg naar een zelfstandig leven in de maatschappij. Je kunt gaan werken in instellingen voor wonen, dagbesteding of vrije tijd. Denk aan een opvangcentrum voor daklozen of een asielzoekerscentrum. Ook kun je aan de slag bij instellingen voor wonen, dagbesteding en vrije tijd in de gehandicaptenzorg. 

KIES JIJ VOOR BBL?  

Er wordt van je verwacht dat je een werkplek hebt binnen het werkveld gerelateerd aan de opleiding. Op het moment dat de opleiding start ben je daar minimaal 3 maanden werkzaam.

FACT & FIGURES

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Astrum College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info