Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

oekraΓ―ense vluchtelingen in de startblokken om vacatures in de zorg in te vullen

Astrum College, Gemeente Rheden en zorgaanbieders STMG, Innoforte en DrieGasthuizenGroep slaan de handen ineen voor een nieuw initiatief om OekraΓ―ense vluchtelingen en statushouders op te leiden voor banen in de zorg! Samen zetten we ons in voor een snelle integratie en het invullen van vacatures in de zorgsector.

donderdag 21 maart 2024

Eind februari vond de eerste voorlichtingsbijeenkomst plaats in opvanglocatie De Roskam in Rheden, waar de vluchtelingen verblijven. Op donderdag 21 maart werd het samenwerkingsconvenant officieel ondertekend door alle betrokken partijen.

BBL-MAATWERKOPLEIDING

Inmiddels hebben 22 mensen interesse getoond in een BBL-maatwerkopleiding 'helpende zorg niveau 2'. Deze opleiding begint met een versnelde taalcursus Nederlands, gevolgd door speeddates met zorgorganisaties om direct na een positieve match aan de opleiding te kunnen beginnen.

Fred Koers
Manager onderwijs bij Astrum College
Astrum College biedt OekraΓ―ense vluchtelingen de kans om zich om te scholen tot helpende, waardoor zij een nieuwe start kunnen maken en een waardevolle bijdrage kunnen leveren in de zorg.

Wethouder Gea Hofstede van de gemeente Rheden benadrukt het belang van deze samenwerking: "Als gemeente willen we graag dat vluchtelingen en statushouders mee kunnen doen in onze samenleving. De samenwerking tussen de gemeente Rheden, Astrum College en de zorgaanbieders is een uitstekend voorbeeld van hoe we gezamenlijk een positieve impact kunnen hebben op het leven van vluchtelingen en tegelijkertijd de krapte in de zorg kunnen terugdringen."

Nadja Renkema
Directeur-bestuurder van STMG, Innoforte en DrieGasthuizenGroep
We geloven in de kracht van samenwerking en het bieden van kansen aan mensen die op zoek zijn naar een nieuwe start.

nieuwe start

Directeur-bestuurder Nadja Renkema van STMG, Innoforte en DrieGasthuizenGroep, is eveneens enthousiast over het project: "We geloven in de kracht van samenwerking en het bieden van kansen aan mensen die op zoek zijn naar een nieuwe start. We zijn verheugd om met de gemeente en Astrum College samen te werken en vluchtelingen te ondersteunen bij het integreren in de lokale gemeenschap door middel van werkgelegenheid."

Een fantastisch initiatief dat bijdraagt aan zowel de integratie van vluchtelingen als aan het oplossen van het personeelstekort in de zorgsector! 

Foto: ondertekening convenant maatwerkopleiding voor vluchtelingen.Van links naar rechts: Gea Hofstede (gemeente Rheden), Saskia van der Lyke (Innoforte), Donny Talsma (Astrum College), Nadja Renkema (STMG) en Karin Reesing-Som (DrieGasthuizenGroep).