Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

npo radio 1 live vanuit astrum college over mentaal welzijn bij studenten

Vandaag was NPO Radio 1 te gast bij Astrum College voor een speciale live-uitzending van hun programma Spraakmakers, gericht op het mentale welzijn van studenten. De uitzending vond plaats vanuit onze school en gaf belangrijke inzichten over de uitdagingen waarmee mbo-docenten en studenten worden geconfronteerd.

maandag 17 juni 2024

Uit een uitgebreide ondervraging onder 95 docenten van verschillende ROC’s bleek dat ruim de helft van de ondervraagden aangeeft dat de moeilijkheid van de problemen waar studenten mee komen, hun kennis te boven gaat. Bovendien gaf driekwart van de docenten aan dat ze zich buiten hun werktijd bezighouden met deze problemen.

Roos Abelman, de presentatrice van Spraakmakers op NPO Radio 1, leidde de gesprekken en interviews. Ze sprak met studenten, docenten en diverse experts om een brede kijk te bieden op de verslechterende mentale gezondheid van studenten. In de uitzending werden onderwerpen besproken zoals de oorzaken van stress en angst bij studenten, de impact van sociale media, en mogelijke oplossingen en ondersteuning die scholen kunnen bieden.

De uitzending was een waardevolle gelegenheid om deze belangrijke kwesties aan te kaarten en gezamenlijk te zoeken naar manieren om de mentale druk op studenten te verlichten. 

Wil je de uitzending terugluisteren? Klik dan hier.