Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

koningin mΓ‘xima op bezoek bij astrum college tijdens mind us studententour

Op woensdagmiddag 5 juni heeft Koningin MΓ‘xima een bezoek gebracht aan Astrum College tijdens de MIND Us Studententour. Steeds meer studenten kampen met mentale problemen. Deze studententour heeft als doel luistertips te delen en waardevolle kennis en inspiratie op te halen over de mentale gezondheid van jongeren en de rol van het onderwijs hierin.

donderdag 6 juni 2024

taboes doorbreken

Koningin MΓ‘xima woonde het programma bij waarin studenten en onderwijsprofessionals van Astrum College vertellen over hun ervaringen en over het project Geestkracht. Met dit project willen we taboes rondom mentale gezondheid in het mbo doorbreken. Aansluitend vond er een rondetafelgesprek plaats over initiatieven uit andere steden op het gebied van mentale gezondheid van studenten, over de faciliterende rol van gemeenten en hoe studentambassadeurs kunnen helpen om mentale gezondheidsproblemen bespreekbaar te maken.

luisteren naar wat er speelt

Voor de studententour de kantine omgetoverd tot een markt met verschillende kramen en workshops. Buiten op het plein had stichting MIND Us een β€˜Mentaal Lokaal’ ingericht, waar jongeren met elkaar in gesprek konden gaan en luistertips konden delen. Dit mobiele β€˜lokaal’ reist deze week door het land en bezoekt verschillende studentensteden. Het #MentaalLokaal wordt een plek – zowel fysiek als online – waar verhalen van studenten, docenten en beleidsmakers uit het onderwijs worden gedeeld en verzameld. Deze plek staat in het teken van luisteren naar wat er onder studenten speelt en naar goede voorbeelden in het onderwijs. 

We kunnen met trots terugkijken op een prachtige dag met koninklijke aandacht voor een belangrijk onderwerp: het welzijn van jongeren

Foto’s: MIND Us - Robin Utrecht
Foto’s: MIND Us - Robin Utrecht
Foto’s: MIND Us - Robin Utrecht
Foto’s: MIND Us - Robin Utrecht