Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Interessante politieke discussies in de klas met een Kamerlid!

Kamerlid Hans Teunissen van D66 en Thijs Roovers van de Algemene Onderwijsbond kwamen vandaag in de les bij Lieke Brugman om in gesprek te gaan met de studenten van de opleidingen Onderwijsassistent en Pedagogisch Medewerker.

woensdag 15 november 2023

Na een kort voorstelrondje, waarin zowel Hans als Thijs aangaven uit het onderwijs te komen, werden er vragen gesteld over de politiek en de vakbond. De studenten hadden van tevoren vragen voorbereid over bijvoorbeeld het verkiezingsprogramma van D66, maar ook over hoe het nu zit met de waardering van docenten in de vorm van salaris.

Hieruit volgden mooie gesprekken en onderwerpen zoals waar D66 zich mee bezig zou gaan houden wat betreft onderwijs en wonen, en hoe de vakbond zich inzet voor gelijke stagevergoedingen voor studenten. Ook kregen de studenten zelf vragen van Hans en Thijs over wat nu een goede docent maakt en hoe hun eerste stage-ervaringen zijn.

Het was mooi om te zien dat naarmate de discussie langer duurde, de vragen steeds dichter bij de studenten kwamen en echt gingen over wat hen bezighoudt. En tja, dan ontkom je er ook niet aan dat er vragen komen over het woningtekort, de kosten van studeren, en het waarderen van cruciale beroepen zoals werken bij de politie, in de zorg en op scholen.

Na afloop waren sommige studenten ook nog niet uitgepraat, dus zij bleven ook nog even hangen om nog net een paar vragen te kunnen stellen. Supertof om de betrokkenheid van de studenten te zien! 

Bij Astrum College bieden we meer dan onderwijs alleen. Je krijgt de ruimte om jezelf te ontdekken en te ontwikkelen. Krachtig en vol vertrouwen ben jij straks klaar voor jouw toekomst.