Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

gastcollege solliciteren & hr

Vandaag waren Suzette en Carianne van wervingsbureau MRKTNG op bezoek bij Astrum College

vrijdag 2 december 2022

Zij gaven een workshop over solliciteren en HR aan de studenten van de opleiding legal, insurance & HR, marketing & communicatie specialist en business administration & control specialist. Ze vertelden over de do’s en don’ts bij een sollicitatiegesprek en waar een recruitment bedrijf op let tijdens een sollicitatie. 
Er werden verschillende vraagstukken aan de leerlingen gesteld, zoals: β€˜β€™heeft social media invloed op je sollicitatie?’’, en ’’bespreek je loon of vergoeding bij je eerste gesprek?’’ Ook het belang van een eigen LinkedIn profiel en het hebben van een netwerk werd besproken.  

Studenten vroegen zich af of je wel of niet een foto moet plaatsen op je CV. Na de presentatie stelde de leerlingen vragen aan Carianne en Suzette: als er tijdens een gesprek ongepaste vragen worden gesteld, hoe reageer ik daar dan op?  

Aan het einde van de presentatie hadden Suzette en Carianne nog een verrassing voor de studenten: taart!

Susan, derdejaars student legal, insurance & HR op Astrum College, vond het een interessant college: β€˜β€™De tips over LinkedIn vond ik heel interessant. Ik vroeg me altijd af of ik een LinkedIn profiel moet hebben, maar het kan heel handig zijn. Lees je ook goed in over het bedrijf waar je gaat solliciteren, dat vind ik heel belangrijk. Ik vind het fijn om te weten dat er recruitment bedrijven zien die mij kunnen helpen aan mijn droombaan.’’