Nieuws

Dulon College, Technova College en Astrum College hebben zes topopleidingen

21-12-2021

​​​​​​Maandag 20 december 2021 zijn de uitslagen van de Mbo Keuzegids 2022 bekendgemaakt. ROC A12 krijgt 62,1 punten uit een totaal van 100 punten. Weer een stapje hoger dan vorig jaar, we staan op plaats 14!

De scores worden berekend op het totaal per opleiding over onze hele instelling. De score is opgebouwd uit het onderdeel prestatie en uit het oordeel van de studenten (JOB-monitor). Het laatste onderdeel weegt het zwaarste. ROC A12 scoort dit jaar plek 14 van de 38 instellingen met een totaalscore van 62,1.

Er zijn dit jaar zes topopleidingen

In de keuzegids mbo 2022 krijgt een opleiding het kwaliteitszegel Topopleiding bij een oordeel van 75 punten of hoger. Daarmee behoren deze opleidingen tot de beste van Nederland. Dit jaar hebben we zes topopleidingen. Een grote verbetering ten opzichte van vorig jaar. Daar zijn we blij mee!

​​​​​​​Topopleidingen van ROC A12
Hieronder de namen van de opleidingen die tot de beste van Nederland behoren. De opleidingen worden gegeven op het Astrum College, Dulon College en Technova College. De Keuzegids maakt alvast gebruik van de nieuwe benamingen van de opleidingen, de huidige benaming van de opleidingen staat tussen haken.

Begeleider maatschappelijke zorg (Begeleider specifieke doelgroepen & Begeleider gehandicaptenzorg)
Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg (Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen & Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg)
Legal, Insurance & HR Services Specialist (Medewerker Human Resources & Juridisch administratief medewerker)
Medewerker podium- en evenemententechniek, niveau 2
Podium- en evenemententechnicus, niveau 3
Allround podium- en evenemententechnicus, niveau 4 (Podium- en evenemententechnicus geluid & Podium- en evenemententechnicus licht)

Wij zijn erg trots op deze resultaten!