Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Docent Lieke Brugman winnaar Leraar van het Jaar 2023 mbo

Op donderdag 5 oktober, de Dag van de Leraar, was de verkiezing voor Leraar van het Jaar. Onze docent Lieke Brugman is Leraar van het Jaar 2023 van het mbo geworden.

donderdag 5 oktober 2023

Lieke is 28 jaar en heeft pedagogiek gestudeerd. Ze werkt nu drie jaar op Astrum College als docent van de opleidingen pedagogisch medewerker en onderwijsassistent. Ze werd op de verkiezingsdag gesteund door haar studenten en collega’s. Zij vertrokken massaal vanaf Astrum College in Velp naar College de Brink in Laren om de verkiezing bij te wonen.

Andrew Niemeijer, voorzitter Stichting Leraar van het Jaar, maakte samen met demissionair minister van Primair en Voortgezet Onderwijs, Mariëlle Paul de winnaars bekend.

Over de keuze voor Lieke als Leraar van het Jaar 2023 van het mbo zei de jury: ‘’Lieke vindt het belangrijk dat de student door het hele team gezien en gehoord wordt. Als mbo alumnus weet ze als geen ander hoe een leraar een student in positieve, maar ook in negatieve zin kan beïnvloeden. Daarom zet ze zich hier keihard voor in. Wat Lieke uniek maakt, is de directe koppeling tussen het welzijn van studenten en van leraren. Dit brengt ze op een overtuigende wijze naar voren.’’

Wij zijn supertrots op Lieke dat ze Leraar van het Jaar 2023 van het mbo is geworden en dat ze bij Astrum College werkt!

CRITERIA VOOR LERAAR VAN HET JAAR

Een Leraar van het Jaar is ambassadeur van het vak, enthousiast en bevlogen. Het is iemand die actief bijdraagt aan de ontwikkeling van goed onderwijs. Die iets bijzonders in de les doet en het beste uit de leerlingen haalt. En ook daarbuiten actief is, bijvoorbeeld in een onderwijsnetwerk. Iemand die van zich laat horen in een blog of artikel, of die startende collega’s begeleidt.

OVER DE VERKIEZING

De verkiezing Leraar van het Jaar wordt elk jaar georganiseerd door de Stichting Leraren van het Jaar. In 1999 is de eerste verkiezing georganiseerd voor de Leraar van het Jaar in het voortgezet onderwijs om het beroep op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Het initiatief sloeg aan: in 2005 werd het basisonderwijs toegevoegd aan de verkiezing, in 2007 het mbo en in 2012 was er de eerste ambassadeur voor het speciaal onderwijs.

Lees hier het bericht over alle winnaars: https://lerarenvanhetjaar.nl/nieuws-artikel/de-vier-leraren-van-het-jaar-2023-zijn-cora-posthumus-magda-pattiiha-pieter-uittenbogaard-en-lieke-brugman/