Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

astrum college heeft een petitie aangeboden over studentenwelzijn

Dinsdag 23 april zijn onze collega's Sandra en Lieke naar Den Haag gereisd om een petitie aan te bieden over studentenwelzijn. De petitie is gebaseerd op het Geestkracht-project dat vanuit het team studentondersteuning samen met het expertisecentrum inclusief onderwijs (EICO) is opgezet. Met dit project wordt samen met studentambassadeurs extra aandacht besteed aan het mentale welzijn van studenten en bijvoorbeeld hoe het taboe hierover te doorbreken.

woensdag 24 april 2024

inhoud van de petitie

In de petitie, die aan de Tweede Kamer werd aangeboden, wordt een oproep gedaan om aandacht voor de mentale gezondheid van studenten structureel onderdeel te maken van het mbo-onderwijs. Hiervoor worden een drietal aanbevelingen gedaan voor de verbetering van de mentale gezondheid van studenten en een drietal aanbevelingen voor het verbeteren van de handelingsbekwaamheid van docenten.

inspiratiebundel

Daarnaast is in samenwerking met verschillende partijen en scholen een inspiratiebundel gemaakt over hoe aan de slag te gaan als Geestkracht-school, waarbij er per deelnemende school mooie voorbeelden worden getoond over hoe dit aan te pakken. Ook het Astrum College heeft hier zijn deel aan bijgedragen in deze mooie bundel.