Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

100% zorg & welzijn truck inspireert leerlingen

Leerlingen van het voortgezet onderwijs kregen gisteren een unieke kans om het werkveld van zorg en welzijn te verkennen dankzij de 100% Zorg en Welzijn Truck bij Astrum College. De truck, speciaal ontworpen om jongeren te informeren over carrièremogelijkheden binnen Zorg & Welzijn, bood een interactieve ervaring die de leerlingen niet snel zullen vergeten.

woensdag 20 maart 2024

Een realistische indruk met de vr-experience

Een hoogtepunt van het bezoek was de VR-experience, waarbij leerlingen konden ervaren hoe het is om in de zorg te werken. Door middel van virtual reality kregen ze een realistische indruk van de dagelijkse taken en uitdagingen van zorgprofessionals. Het was een eye-opener voor velen en zorgde voor veel enthousiasme onder de leerlingen.

Daarnaast stond Zorggroep Zinzia klaar om de leerlingen te informeren over de diverse carriΓ¨remogelijkheden binnen de zorgsector. Met levendige presentaties en persoonlijke verhalen deelden ze inzichten in hoe een toekomstige baan eruit zou kunnen zien en welke stappen nodig zijn om daar te komen. Niet te vergeten waren de studenten van Astrum College zelf, die vol trots vertelden over hun opleidingen in de zorg en welzijn. 

Toekomst in de zorg en welzijn

Al met al was het bezoek van de 100% Zorg en Welzijn Truck een groot succes. Het heeft de leerlingen van het voortgezet onderwijs niet alleen nieuwe inzichten gegeven, maar ook hun interesse gewekt voor een toekomst in de zorg en welzijn.