Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

keuzedeel verzorgende en verpleegtechnische handelingen (ko118)

Deze opleiding geeft een gediplomeerde begeleider meer bevoegdheid en bekwaamheid om bepaalde verzorgende en verpleegtechnische handelingen uit te mogen voeren. Hierdoor wordt de Verzorgende ontlast en is men breder inzetbaar in de zorg- & Welzijnssector!

KORTE OMSCHRIJVING SCHOLING

De opleiding Verzorgende en Verpleegtechnische handelingen (K0118) bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Wet BIG 1: Verpleegtechnische handelingen en Wet- & regelgeving
  • Medisch rekenen
  • Verpleegtechnische handelingen (soorten/toedienen) Medicijnen
  • Verpleegtechnische handelingen Injecteren
  • Verpleegtechnische handelingen Wondverzorging
  • Verpleegtechnische handelingen Stoma, neus/maag sonde
  • Verpleegtechnische handelingen Trachea en Zuurstof
  • Verpleegtechnische handelingen Katheter (man/vrouw)

Deze bovenstaande vaardigheden zijn op basis van de Vilans protocollen waarbij gewerkt wordt met het (digitale) lesmateriaal en oefenopdrachten die speciaal voor dit keuzedeel zijn ontwikkeld door het Consortium.

DUUR

16 bijeenkomsten van 3 uur

KOSTEN

Opleidingskosten € 1.225,- p.p.

EXAMEN EN CERTIFICERING

Het opleidingstraject Verzorgende en Verpleegtechnische handelingen (K 0118) wordt afgesloten met een praktijkexamen. Bij het praktijkexamen dient de deelnemer, onder begeleiding van de praktijk/werkbegeleider van het erkend leerbedrijf te laten zien dat men zelfstandig de geleerde handelingen kan uitvoeren. Dit vindt plaats in het leerbedrijf waar de deelnemer werkzaam is. Hierbij worden de protocollen (Vilans), veiligheidsregels en – voorschriften in acht genomen en de juiste materialen en middelen gebruikt. Deze opleiding levert bij voldoende resultaat het landelijk erkende certificaat keuzedeel Verzorgende en Verpleegtechnische handelingen (K0118) op van Astrum College (onderdeel van ROC A12).

OVERIGE INFORMATIE

Per bijeenkomst is ongeveer 2,5 uur per week zelfstudie wenselijk. 
Om deel te kunnen nemen aan de opleiding Verzorgende en verpleegtechnische handelingen (K0118) moet de deelnemer in het bezit zijn van het diploma Verzorgende (ZV, MDGO-VZ, MDGO-VP) en Persoonlijk Begeleiders niveau 3 of 4 (MZ niveau 3 of 4, SPW niveau 3 of 4 of SPH HBO) en werkzaam (bij je aanmelding & opleiding) zijn in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg, zorg aan chronisch zieken bij een SBB erkend leerbedrijf dat de begeleiding verzorgt op de werkplek.

Start bij minimaal 8 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 15 deelnemers. Wij adviseren deelnemers om een laptop/device mee te nemen naar de bijeenkomsten.