Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

bbl-onderwijs

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Een BBL-opleiding is een beroepsopleiding in de vorm van werkend leren. Dat betekent vier dagen per week aan de slag in een bedrijf of instelling en een dag per week naar school.

LEERBEDRIJF

Het volgen van een BBL-opleiding is alleen mogelijk wanneer er al een arbeidsovereenkomst is met een bedrijf of instelling. Een bedrijf of instelling dat het praktijkdeel van een BBL-opleiding verzorgt, noemen we een β€˜leerbedrijf’. Binnen het leerbedrijf is altijd een deskundige praktijkopleider die instructie geeft en stuurt waar nodig. Er zijn meer dan 60 BBL-opleidingen binnen de scholen van ROC A12. Kijk welke BBL-opleiding bij jou past!

CURSUSGELD BBL-OPLEIDING

Een schooljaar begint officieel op 1 augustus. Wie Γ³p 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet voor dat schooljaar het wettelijk les- en cursusgeld betalen. Het cursusgeld voor de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) bedraagt voor schooljaar 2023-2024:  

  • niveau 1-2 € 270,-- 
  • niveau 3-4 € 654,--

Het cursusgeld kan betaald worden via iDEALnet via de webshop, waarna de school zorgt voor de afdracht aan het ministerie. Naast cursusgeld wordt er ook een aanvullende vergoeding gevraagd, dit in verband met kleinschalig onderwijs.