Volwassenenonderwijs bij het Astrum College

Mbo opleidingen en cursussen voor volwassenen

Ook voor volwassenen zijn er verschillende mogelijkheden om een opleiding of training te volgen. Zo kun je je blijvend ontwikkelen (Leven Lang Ontwikkelen).  

Steeds vaker vinden volwassenen de weg naar het Astrum College. Dat kan zijn voor één of enkele onderdelen uit onze beroepsopleidingen of voor een korte cursus of training. Het Astrum College wil naast individuele deelnemers, bedrijven en instellingen ondersteunen bij het ontwikkelen en professionaliseren van personeel door middel van bedrijfsopleidingen-, cursussen, trainingen en maatwerktrajecten. Het versterken van mensen staat centraal.  

De scholen van ROC A12, waar Astrum College er een van is, zijn daardoor (beroeps)opleiders voor de regio en gericht op werkenden en niet-werkenden van 16-66 jaar! 

BBL 

Uiteraard kunnen volwassenen ook een complete beroepsopleiding volgen. Dat gaat dan meestal via de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). Een BBL-opleiding is een beroepsopleiding in de vorm van “werkend leren”. Dat betekent een aantal dagen per week aan het werk in een bedrijf of instelling en één of enkele dagen per week naar school. De opleiding leidt naar een volwaardig mbo-diploma. Voor volwassenen een mooie manier om werken te combineren met een opleiding, bijvoorbeeld wanneer je een carrièreswitch wil maken. 

Meer weten over BBL? Bezoek onze pagina BBL-onderwijs of bekijk ons opleidingenaanbod. 

Certificaten (keuzedelen, mbo-certificaten)

Naast het volgen van een volledige BBL-opleiding, is het ook mogelijk om onderdelen uit een opleiding te volgen en die af te sluiten met een officieel mbo-certificaat of versneld een mbo-diploma  te halen. Dat kan als je al veel leer- en werkervaring hebt. Meer weten over de mogelijkheden in de derde leerweg? Bekijk hier alle opleidingen voor de derde leerweg bij het Astrum College:

Trainingen en cursussen

Het is ook mogelijk deel te nemen aan een training of cursus voor verschillende sectoren, bijvoorbeeld een training Klinisch redeneren of een cursus ADL-ondersteuner. Deze praktijkgerichte trajecten duren soms enkele dagdelen, maar kunnen ook meer dagdelen omvatten. Meer weten over ons aanbod trainingen en cursussen? Bekijk hieronder de trainingen en cursussen bij het Astrum College:

Meer informatie of aanmelden

Wil jij meer informatie of wil jij je aanmelden? Stuur dan een mail naar

steljevraag@astrumcollege.nl